Utazás

A hamam fürdő varázsa

Számtalan wellness és pihentető megoldással tölthetjük fel szervezetünket, ám időnként megérdemlünk valami igazán különleges élményt is. Itt az ideje belekóstolni a testi-lelki felfrissülés világába! Ismerjük meg közelebbről a törökfürdők kivételes előnyeit, hogy feltöltődhessünk a kényeztető relaxáláson és az egészséges testápoláson keresztül!

Kezdjük az elején: mit jelent a hamam fürdőkultúra?  Ez a tradicionális törökfürdő a méregtelenítés egyik legkellemesebb formája, számtalan wellness-szolgáltatást nyújtó fürdő és szálloda kínálatában találkozhatunk vele. Kezdetben a római, illetve bizánci fürdők mintájára létesültek a törökfürdők, ám a történelem során több változáson mentek keresztül. Egyedi jellemzője, hogy a testi megtisztulás mellett végbe megy egyfajta lelki és szellemi felfrissülés, valamint tisztulnak a spirituális érzékek is.

Jó hír, hogy a Tchibo webáruház legfrissebb kínálatának segítségével a saját otthonunkba varázsolhatjuk most mindezt. Egy nagyon különleges kollekció látott napvilágot a Hamam fürdő varázsa elnevezéssel. Nézzük, milyen lépésekből áll ez a rituális törökfürdő, és mely megoldásokat érdemes hozzá beszerezni, ha kedvet kapunk kipróbálni!

A hamam fürdő varázsa

A hamam rituálé során először a legmelegebb hőmérsékletű helyiségben – otthon ez a befűtött fürdőszoba – a test átmasszírozása következik, melyhez speciális masszírozó kesztyűt érdemes használni.

TIPP: ez a tiszta viszkózból készült bőrradírozó szaunakesztyű gyengéd testradírozáshoz ideális.

A ledörzsölést követően a bőrön lévő szennyeződéseket olívaolajos szappanból nyert selymes habbal, simító mozdulatokkal fellazítjuk, majd átgyúrjuk vele a testünket.

A hamam fürdő varázsa

TIPP: jó közérzetet biztosító, élénkítő hatásról és bársonyosan puha bőrről gondoskodik ez a szappan: olyan sárgabarackmagokból készült, természetes hámlasztó részecskéket tartalmaz, amelyek zsírpótló hatásúak és minden bőrtípushoz alkalmasak. A termék paraffintól, szilikontól és ásványi olajoktól mentes. 

Ezután a zuhany alá állunk, és hideg-meleg víz váltakoztatásával felfrissítjük, és megtisztítjuk a testünket, majd egy bőrbarát, természetes anyagból készült lepedővel megszárítjuk a testünket.

A hamam fürdő varázsa

TIPP: kihagyhatatlan ez a Hamam fürdőlepedő, mely tiszta, ökológiai gazdálkodásból származó biopamutból készült. Ennek köszönhetően kellemesen puha érzést ad, valamint kiváló nedvszívó képesség és frissítő könnyedség jellemzi. Sokoldalúan használható: akár szaunakendőként, strandtörölközőként vagy kanapétakaróként – ez a kendő mindenütt egy leheletnyi hamamot áraszt.  

 Az iszlám kultúrában a fürdők építészeti kialakítása szimbolikusan az univerzumot képezte le, a fürdő maga pedig a paradicsomot jelképezte. Nem véletlenül pihennek le a vendégek a törökfürdő végén egy kellemes köntösbe burkolózva: a test és a lélek felfrissülése során az izzadási folyamat még eltart egy darabig. Hagyjunk magunknak 15-20 percet erre, igyunk közben egy finom teát vagy egy nagy pohár vizet, és élvezzük kellemes pihenést.

A hamam fürdő varázsa

TIPP: csak bújjunk bele ebbe a fürdőköpenybe és lazítsunk. A bőrbarát, tiszta pamutból készült köntös kellemesen puha és kiváló nedvszívó. Hamam stílusban, divatos, szövött szegéllyel és rojtokkal készült, bősége övvel állítható, valamint rávarrt zsebekkel is ellátták. A köpeny oldalvarrások nélkül készült.

A hamam fürdő varázsa

Ha pedig csak egy rövidebb fürdőzésre van csak időnk, akkor ez az eukaliptusz- és fügeillatú ellazító fürdősó csodákra képes. Bőrbarát tulajdonságuk bőrgyógyászatilag tesztelt. Minden bőrtípushoz alkalmasak, paraffintól, szilikontól és ásványi olajoktól mentesek. Vessük be ezt egy fárasztó nap után, és újjászületünk!

A hamam fürdő varázsa

Szaunázáskor pedig használjuk ezt a szaunatörölközőt, mely tökéletesen elfér a szaunatáskában. Ha megkötjük a törölközőt, az állítható bőségű gomboláspánt és a hátul található gumírozás optimális illeszkedésről gondoskodik, míg a puha frottíranyagból készült, kiváló minőségű biopamut rendkívül kényelmes viseletet biztosít. A szauna törölközőt egy rávarrt zsebbel is ellátták, emellett a mell fölött vagy csípőmagasságban hordható.

Íme, néhány kiragadott ajánlat az e heti kínálatából! Nézzük át a teljes választékot, és válogassunk kedvünkre! Sőt, ha megrendelésünket a hozzánk legközelebb eső Tchibo üzletbe kérjük, akkor nulla forint a szállítási díj. És nemcsak a legfrissebb kínálatban, hanem az összes aktuális választékban is böngészhetünk. Érdemes mielőbb kattintani és rendelni, mert a készletek limitáltak, és az igazán közkedvelt darabok, illetve méretek hamar elfogyhatnak.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top