Utazás

Street food Szingapúrban

A Qatar Airwaysnek köszönhetően már egy dohai átszállással a street food egyik fellegvárában, Szingapúrban találhatjuk magunkat. Itt pedig az is kipróbálhatja Ázsia legfinomabb fogásait, akinek egyébként egy adag frissen kisütött rákról csak egy gyötrelmes ételmérgezés jut az eszében.

Ha valaki keleten jár, akkor szinte kötelező az utcán ennie. Bangkokban egymást érik az utcai árusok, akik pad thait és egyéb egzotikus fogásokat kínálnak. Aki bátor, eszik, aztán reménykedik, hogy másnap reggel is minden rendben lesz. A higiénia ugyanis nem Thaiföld legnagyobb erőssége, de ezt szerencsére a legtöbb odautazó nem is várja tőle. Az utcai evés élménye viszont tényleg kihagyhatatlan, ezt pedig a legnagyobb biztonsággal Szingapúrban érdemes kipróbálni. Vagyis érdemesebb inkább úgy fogalmazni, hogy ha valaki ott jár, akkor kötelező, ha pedig valaki kedvet kapott az úthoz, akkor a Qatar Airwaysnek köszönhetően Dohán keresztül bármikor elrepülhet Ázsia ékszerdobozába..

Ez is érdekelhet Megnézem

Mi a Chinatownban található “Ízek utcájára” esküszünk, ahol a frissen sült tengeri herkentyűkön és a pekingi kacsán át minden megtalálhatunk. A kulcsszó pedig a friss, itt nyoma sincs Bangkok émelyítő bűzének. Az alapanyagok nagy része reggel még a tengerben úszkált, a választható zöldségek nagy részét pedig maximum úti magazinokban láttuk idáig.

Streetfood Szingapúrban

Little India

Sokan azt mondják, hogy aki autentikus indai ételt szeretne, azt a fenti higiéniai okok miatt jobb, ha Szingapúrban próbálja ki. Erre tökéletesen alkalmas a város szívében található Little India, ahol bátran választhatunk az utcai árusok étlapjáról. Az igazi curryrajongók viszont jobb ha ellátogatnak a  Queens Tandoorba, ahol autentikus indai fogasokkal találkozhatnak. Azért azt érdemes megjegyezni, hogy az utcai árusokhoz képest egy éttermi vacsorához elég mélyen a zsebünkbe kell nyúlni.

Streetfood Szingapúrban

Pezsgő élet

Aki a hagyományos street food ételek után valami másra is vágyna, annak érdemes elmenni a  Clark Quay és a Boat Quay felé, ez a környék estére megtelik élettel. A gyarmati időkből származó házakat egytől egyig hangulatos bárokká és éttermekké alakították. Ez a negyed leginkább a Gozsdu-udvarra hasonlít, természetesen a szeméttenger nélkül. Hiszen Szingapúrban szigorúan büntetik, ha valaki szemetel, és milyen igazuk is van…

Streetfood Szingapúrban

Top hét étel vagy ital, amit érdemes kipróbálni

  1. Frissen sült fésűkagyló
  2. Friss mangólasszi
  3. Mézes sült sertésfalatkák
  4. Pekingi kacsa
  5. Satay – ez egy csirkenyárs speciális szósszal
  6. Szingapúr Sling – ez a gyarmatosítók kedvenc gin alapú koktélja, a folyón hajókázva érdemes megkóstolni
  7. Apró császárbanánok, amelyeket fillérekért vehetünk az utcai árusoktól

 

Streetfood Szingapúrban

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top