Utazás

Olaszországra lecsapott a hó – videó

Hótakaró borítja az adriai-tengerparti Riccione strandjait és a nápolyi Vezúv tetejét is. Az olasz polgári védelem riasztást adott ki Emilia-Romagna és Puglia tartományban.

Nem sok jót ígérnek az olasz meteorológusok, a hétvégére ugyanis megérkezett a kemény tél Olaszországba. A felmérések szerint ez az utóbbi húsz év leghidegebb tele Olaszországban. Az Alpokban havazik, és óránkénti 150 kilométeres széllökéseket is mértek. Velencébe is megérkezett a nagy erejű, északkeleti bóra, amely miatt elmaradhatnak a péntekre tervezett vízkereszti utcabálok.

Az Adriai-tengerpart ismert üdülővárosának, Riccionénak a tengerpartját hó borítja. Fehér a Vezúv teteje is Nápolyban. Szicíliában a heves hullámzás miatt nem járnak hajók a szigetekre. Hóra ébredtek már csütörtökön a közép-olaszországi földrengés övezetében, Amatrice és Norcia városában is, ez tovább nehezíti a lakókocsikban, konténerlakásokban élő lakosság helyzetét.

Az olasz katasztrófavédelem vasárnapig riasztást adott ki Emilia-Romagna és Puglia tartományban a heves szél miatt. Rómában a széllökések fákat csavartak ki, egy nő megsérült egy rá dőlő fától.

Mínuszra ébredtek az olasz fővárosban pénteken, először tavaly január óta. Az önkormányzat éjszakára megnyitott néhány metróállomást a hajléktalanoknak. A Szent Egyed közösség Rómában takaró- és hálózsákgyűjtést indított az utcán éjszakázóknak, akiknek a számát több mint ezerre teszik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top