Utazás

Hajszál híján összeütközött két utasszállító repülő

Indiában nem a mai napot fogják a repülés napjává választani, pár órán belül ugyanis kétszer történt majdnem katasztrófa az ázsiai országban.

Az egyik eset India fővárosában, Újdelhiben történt, amikor a nemzetközi repülőtér egyazon kifutóját akarta használni két, utasokkal teli utasszállító repülőgép: az egyik leszállni, a másik felszállni szeretett volna, de szembetalálkoztak egymással. A felszállni igyekvő gép még a felszállási engedélyt is megkapta a légi irányítóktól, mikor feltűnt a pilótának, hogy egy másik repülőgép épp leszáll ugyanarra a kifutópályára. A tragédiát a pilóták akadályozták meg, feltehetően az irányítókkal folytatott rádióbeszélgetések alatt történhetett valamilyen félreértés, de egyelőre nem tudni, hogy a toronyban vagy valamelyik gép fedélzetén hibáztak-e.

forrás: indianexpress.com/
forrás: indianexpress.com/

Pár órával korában a nyugat-indiai Goában történ baleset: 161 utassal a fedélzetén túlfutott egy repülőgép a kifutópályán, 15-en megsérültek. A Jet Airways Boeing 737-es repülőgépe felszállás közben csúszott túl a kifutópályán eddig ismeretlen okok miatt.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top