Utazás

Elárulta, miért vezetett 34 évig jogosítvány nélkül

Egy szombathelyi férfi igencsak meghökkentő indokot talált rá, miért vezet 34 éve jogosítvány nélkül. Nos az ok egyszerű, mert az túl drága, a "hülye biciklisek" miatt pedig egyszer már meghúzták a vizsgán. A rendőröket a magyarázat nem hatotta meg, amikor egy baleset okán félreállították, és az iratait kérték. Most megszólalt, és elmesélte a történetet.

Zoltán a napokban bukott le egy közúti ellenőrzés során. Szabálytalanul előzött, amikor a rendőrök egy balesetnél helyszíneltek. Kiderült, 34 éve vezet jogosítvány nélkül. A férfi a Blikknek mesélte el lebukása történetét.

Zoltán Szombathelyről visszafelé tartva az út mentén veszteglő kamionokat előzte. Aztán kiderült, nem véletlenül várakoznak az autók egymás után, a rendőrök a sofőröket igazoltatták. “Én meg jól beleszaladtam az akcióba és a zsaruk karmaiba” – magyarázta a férfi, aki ismerőse autóját hajtotta éppen.

Cimborájával abban is megegyezett, megveszi tőle az Opelt, aztán az igazoltatáskor kiderült, az autó műszakija lejárt. A meggondolatlan előzéssel így a havert is bajba sodorta. A rendőröknek Zoltán azt sem titkolta, hogy 34 éve vezet jogosítvány nélkül. “A zsaruk először azt hitték, ittas vagyok, majd drogosnak gondoltak. Világosan elmondtam nekik is a véleményem: jelesül, hogy szerintem a jogosítványosdi lehúzás.”

Zoltán 14 éves korában ült először a volán mögé. Apja járgányát vezette erdei utakon, később a forgalomba is kimerészkedett. Annak ellenére, hogy sosem vizsgázott le, szerinte körültekintőbben vezet,­ mint a legtöbb autós. Tudja, hogy százezres nagyságrendű büntetésre számíthat. “Kifizetni nem tudom, így valószínű, hogy jó pár napot le kell majd ülnöm”  mondta a 34 éve jogsi nélkül vezető férfi.

Csempeszkopácsnál bukott le Zoltán

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top