Utazás

Menekülteket támogatnak a Párizsban levágott lakatok

A francia főváros hídjainak jellegzetes látványelemei a szerelmespárok által a korlátokra kattintott hűséglakatok. Azonban annyira sok van belőlük, hogy a hidak nem bírják már a terhelést, ezért eltávolítják a lakatokat a helyükről.

A párizsi önkormányzat másfél éve hirdetett háborút a szerelemlakatok ellen – írja a 444. Az elmúlt másfél év során nem kevesebb, mint 65 tonnányi lakatot gyűjtöttek össze – csak a Pont des Arts nevű hídról 45 tonnányi lakat került le.

Helyenként már nem látni át a lakat-erdőn (Fotó: Tumblr)
Helyenként már nem látni át a lakaterdőn (Fotó: Tumblr)

Bruno Julliard, a francia főváros helyettes polgármestere tegnap bejelentette, hogy a begyűjtött lakatokból tíztonnányit el is fognak adni. Az önkormányzat célja, hogy legalább százezer euró bevételre tegyen szert ilyen módon. Az összeget a Párizsban élő menekülteknek és az őket támogatóknak ajánlják fel.

2014-ben éppen a Pont des Arts gyaloghíd egyik korlátja szakadt le és zuhant a Szajnába, mert nem bírta a lakatok súlyát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top