Utazás

Átverős utazásszervezőre csapott le a hivatal

Kétmillió forintos bírságot rótt ki a Gazdasági Versenyhivatal a Kaland Travel Kft.-re megtévesztő hirdetések miatt, illetve helyreigazító közleményt is közzé kell tenniük.

Azért bírságolta meg a Kaland Travel Kft.-t a Gazdasági Versenyhivatal, mert bizonyos utazási csomagjairól csak az utazási szerződés megkötése után árult el fontos információkat. Például az utazások lényegét adó fakultatív programok és azok ára, a részvételi díjon felül, külön fizetendő tételek (adó, illeték) és azok forintban meghatározott ára, valamint az utazás elindításának feltételéül szabott legalacsonyabb létszám.

A megtévesztő csomagok között volt 8 napos törökországi utazás vagy négynapos velencei karnevál is. Nemcsak elhallgatott információkat a Kaland Travel, hanem a kedvezményes vásárlás illúzióját is keltette azzal, hogy a programok hirdetett ára (alapára) nem az általánosan alkalmazott fogyasztói ár volt.

A kétmillió forintos bírságot a GVH az utazási iroda kommunikációs költségei alapján állapította meg. Súlyosbította a helyzetet, hogy az átverés hamis tájékoztatáson alapult, illetve az, hogy a cégnek ismernie kellett a vonatkozó jogszabályokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top