Utazás

Taposóaknát és krokodilfejet is próbáltak felvinni a repülőkre

Az amerikai repülőterek biztonságáért felelős közlekedésbiztonsági hatóság csodálatos fotókat tett közzé Instagram-oldalán a legbizarrabb olyan tárgyakról, amelyeket meggondolatlan vagy kifejezetten ostoba utasok próbáltak meg felvinni a gépek fedélzetére.

Az amerikai hálaadás ünnepe előtt jelentősen megugrik a légi forgalom a tengerentúlon – a Wired magazin információi szerint egy hét alatt akár 49 millió ember is útra kelhet az USA területén – a Transportation Security Administration, a TSA pedig folyamatosan igyekszik tájékoztatni az utazóközönséget, hogy milyen tárgyakat nem szabad felvinni a repülőkre.

Ezek egy része olyasmi, amit nyugodtan fel lehet adni a gép rakterében utazó csomagban (például az önvédelmi célra szolgáló pisztolyokat lehet így utaztatni), azonban a TSA példamutatóan csodálatos Instagram-oldalán olyan dolgok is előkerülnek, amelyekről talán senki nem gondolná, hogy egyes, kalandvágyó utasok megpróbálták feljuttatni egy repülőgép fedélzetére.

A TSA az @askTSA Twitter-oldalon előzékenyen segít is azoknak az utasoknak, akik elbizonytalanodtak, hogy például egy műanyag doboznyi kockára vágott dinnyét, vagy épp egy mopszot felvihetnek-e magukkal.

De lássuk a legsúlyosabb versenyzőket, akik olyan tárgyakat próbáltak meg átjuttatni a biztonsági ellenőrzésen, mint:

Balta, fejsze, tomahawk

Sajnos ez nem nyert, még akkor sem, ha őslakosok hagyományőrző fegyveréről van szó. A csomagtérben utazó bőröndbe pakolva lehet szállítani, ha valaki nagyon akarja.

Sarokcsiszoló

Rossz hír a szerszámaikhoz ragaszkodó szakiknak: ezt az eszközt sem tarthatják maguknál repülés közben.

Töltött fegyver

Ez annyira egyértelműnek tűnik, mégis van, aki a biztonsági ellenőrzésnél jön rá, hogy nála van a kedvenc stukkere, agyig megtöltve.

Puskapor

Mivel robbanásveszélyes, még ilyen nett kis papírcsomagokban sem szállítható repülőn.

Sőt még ez az önjelölt Davy Crockett sem vihette fel magával a puskaporral megtöltött, ökörszarvból készült míves tárolóját.

 Taposóakna

Hiába mondta a tulaj, hogy hatástalanítva van a cucc, a biztonsági őrök nem engedték, hogy felvigye a kedvenc kék taposóaknáját a fedélzetre. Szemetek!

Batman-blues

Batman-rajongók figyelmébe: a szuperhős logóját megformázó – borotvaéles – bumeráng, vagyis batarang sem szívesen látott vendég az amerikai repülőkön. Bocs, Bruce 🙁

Gázálarc, de még milyen!

Elképzelni sem tudjuk, hogy mire gondolt az az ember, aki az alábbi, a Mad Max összes szereplőjét megszégyenítő, töltényekkel díszített gázálarcot szerette volna felvinni a fedélzetre. A TSA előzékenyen megjegyezte, hogy a gázmaszk amúgy oké, a töltények (vagy töltény-utánzatok) viszont tiltólistásak. Nahát!

Tök jó!

Ez a szép színes halloweentök viszont minden további nélkül felvihető a fedélzetre, így nem kell nélkülözni az otthoni dekort a turistaosztályon sem.

Have you ever debated about whether or not you can pack a certain item in your checked or carry-on bag? Like this pumpkin that’s obviously too perfect to take back home? Fret no more! Now you can simply snap a picture and tweet it to @AskTSA or send it via Facebook Messenger and our team will get back to you promptly with an answer. If you're a regular follower of this account, I'm sure you can think of many situations where it would have behooved somebody to send us a picture first. And that's not all. Contact us about any TSA related issue or question you might have. We can even help you with TSA Pre✓® issues. We look forward to answering your questions, 8am-10pm ET weekdays; 9am-7pm weekends/holidays. #AskTSA #TSATravelTips #Halloween

A photo posted by TSA (@tsa) on

Facepalm a négyzeten!

Ismét egy “mire gondolt a művész”-nagydíjas próbálkozás: a férfi, akinél ezt a házi gyártású öngyilkos merénylőre való mellényt találták, azt mondta, hogy egy élő szerepjáték-partira (LARP) készítette, és természetesen csak utánzatról van szó. Kíváncsiak lennénk, hogy milyen arcot vágtak a TSA biztonsági munkatársai, miközben elkobozták tőle az alkotást.

A facsirke oké!

Ez a cuki facsirke bármikor utazhat repülővel, és ezt ennek az elővigyázatos utasnak köszönhetően most már mindenki tudhatja a világon!

Amerika, te csodálatos!

Több amerikai is osztozik egy különös hobbin: valamiért nagyon szeretik a kipreparált aligátorfejeket. A TSA szíves közlése szerint a bizarr trófeákat fel lehet vinni a fedélzetre, de előfordulhat, hogy külön biztonsági ellenőrzésnek vetik alá azokat.

A kiskésit!

Hiába kicsi és kompakt, ha kiderül, hogy valaki összecsukható kést hord a nyakláncán, jobban teszi, ha elbúcsúzik tőle – legközelebb már tudni fogja, hogy az ilyesminek a bőröndben a helye.

Futballhuligánok figyelmébe!

Hasonló a helyzet az alábbi míves, “Igyál, verekedj!”-feliratú bokszerrel is, bizonyára egy nagyon szomorú futballhuligáné lehetett, aki nem tudta, hogy az ultratalálkozóra is a becsekkolt bőröndben kell vinni a verekedőeszközt.

Egy rúd dinamitot mellé?

A puskaporos szerencsétlenek lelki társa lehetett az az utazó, aki egy doboz petárdával kívánt útra kelni. A nagy durranás azonban érthető okokból elmaradt.

Mekkora oltás…

“Jobb félni, mint megijedni” jeligére érkezett az alábbi kérdés az askTSA Twitterére. Sajnos azonban töltött tűzoltókészülék nem vihető a fedélzetre. Ha üres, akkor még lehet, hogy átengedik.

Ööö…

Az alábbi tárgyról nem is igazán tudjuk, hogy milyen célt szolgálhat, mindenesetre egy hasznos ökölszabály jövőbeni repülőutakhoz: ha korbács is és pengéi is vannak, inkább ne a fedélzeti bőröndbe pakoljuk!

Csillagom, te mire gondoltál?

Mint ahogy a négypengés dobócsillagot sem szerencsés az utazóneszesszer és a napelemes mobiltöltő mellé bedobni a hátizsákba…

Szív-sűrít-lent tart-kipufog

A vízipipa viszont tök oké! Ez főleg azokban az államokban lehet örömhír, ahol a mostani novemberi választások során legalizálták a marihuána fogyasztását.

Aki tudja, hogy ez mi akar lenni, írjon!

Elképzelésünk sincs, hogy mire gondolt a költő, a TSA viszont egyértelmű útmutatást adott: ha valami bombára vagy gránátra hasonlít, akkor sem vihető fel a fedélzetre, ha egyébként nem is igazi. Döbbenet!

Méhes projekt

Arról sincs fogalmunk, hogy valaki miért szeretne egy befőttesüvegnyi méhecskével együtt utazgatni, de tény, hogy ezzel a kérdéssel sikerült a TSA munkatársainak is feladni a leckét. Nem is tudták azonnal megadni a választ, utánanéznek. Mi meg itt tövig rágjuk a körmünket izgalmunkban…

A löncshús sem oké? 🙁

Az egyetemisták nagy bánatára a konzervkaja sem szívesen látott vendég a fedélzeten, már amennyiben folyadékot is tartalmaz. Látott már bárki olyan konzervet, amelybe szárazárut csomagoltak?

Son-go-ku utazhat!

Egy frissen rendelt pizzát viszont át lehet vinni a biztonsági ellenőrzésen, ha valaki a gép indulására várakozva némi szénhidráttal szeretné feltölteni magát.

Hú de hülye vagy!

A végére hagytuk az egyik legviccesebbet: a TSA saját bevallása szerint nem keres drogokat, de ha a gyufásskatulyányi marihuánát néhány összecsukható kés mellé csomagolva szeretné valaki átvinni a biztonsági ellenőrzésen, ahhoz azért lesz egy-két szavuk.

 A fentiek láttán együttérzünk a TSA Doc nevű keresőkutyájával, akinek az arcára van írva, mit gondol az emberekről…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top