Utazás

6 ok, amiért ki kell próbálnod az egyedül utazást

Tudjuk, hogy ijesztő, de megéri belevetni magunkat az ismeretlenbe – az egyedül utazás nemcsak felejthetetlen élmény, de elképesztően tanulságos is.

1. Kilépsz a komfortzónádból

Utazás közben sokszor támaszkodunk utazótársainkra, főleg azokban a helyzetekben, amiket nem szeretünk, legyen szó térképolvasásról vagy arról, hogy megszólaljunk egy idegen nyelven. Ha egyedül utazunk, ezt nem úszhatjuk meg, így megtanulhatjuk legyőzni önmagunkat.

2. Jobb döntéshozó leszel

Ehhez kapcsolódhat, hogy a döntéshozási képességünk, határozottságunk is fejlődhet. Senki nem fogja megmondani, melyik levest válasszuk, melyik városba menjünk tovább, mit csináljunk, ha valamilyen választási helyzetbe kerülünk.

3. Megismerkedsz egy rakás új emberrel

És ez tök jó, ez tiszta sor: új ismerősök, izgalmas kalandok, és ki tudja, talán életre szóló barátságok és szerelmek is járnak, ha egyedül utazgatunk.

6 ok, amiért ki kell próbálnod az egyedül utazást

4. Azt csinálsz, amit akarsz

Nincsenek kompromisszumok, nincsenek határok, csak te és a vágyaid. Ez pedig nemcsak praktikus szempontból jó, de hihetetlenül felszabadító, feltöltő, rengeteg erőt adó élmény.

5. Megtanulsz egyedül lenni…

Mert néha nem lesz más melletted. És ilyenkor rájössz, tényleg saját magadnak kell a legjobb barátodnak lenned.

6. …mégis rájössz, mennyire szereted a körülötted lévőket

A távolság rádöbbent, kik azok, akik igazán számítanak neked, kik azok, akik nap mint nap eszedbe jutnak, és arra is rájöhetsz, mennyire szereted őket.

LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top