Utazás

Grúzia: a gyönyörűen melankolikus ország

Grúziát egyre többen választják utazásuk célállomásaként, ám azokra a településekre csak kevesen jutnak el, ahova Christian Bobst fotós képei visznek.

Grúzia, melankólia című sorozatához Christian Bobst zürichi székhelyű fotós autón járta be Grúziát. Nemcsak a fővárosba, de más városokba, falvakba is ellátogatott, hogy megörökítse, mi lett az országból a Szovjetunió 1991-es felbomlása után. A történelmi pillanatot ugyanis Grúzia súlyos gazdasági hanyatlása követte, súlyos munkanélküliséggel, korrupcióval és bűnözéssel.

A gazdaság azóta sem állt talpra, a munkanélküliség továbbra is kísért, az emberek azon fáradoznak, hogy túléljenek. A szegénység elleni harcból a gyerekek is kiveszik a részüket, akik iskola után munkába állnak. Sok helyütt mind a mai napig kint lóg a falon Sztálin képe, az emberek pedig úgy gondolnak a múltra, mint a “régi szép időkre”, a szovjet múlt iránti nosztalgia mind a mai napig erősen dolgozik a lelkekben.  

 

Megnézem
Összes kép (1)

 

 

A többi fotóért látogass el a fotós, Christian Bobst oldalára

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top