Utazás

Kedden jöhet a hóesés a Dunántúlon

Hétfő este az ország déli felén megvastagszik a felhőzet és eleredhet az eső. Kedden az egész ország fölé felhőtakaró kerül, a Dunántúl magasabb részein havazás várható.

Felhős éjszaka vár az ország déli felén élőkre, míg északon egymást váltják majd a gyengén és az erősen felhős részek. A déli vidékeken esőre is számítani kell, míg az Északi-középhegység völgyeibe köd ereszkedik majd.

Keddi minimum hőmérsékletek - forrás: kiderul.hu
Keddi minimum-hőmérsékletek – forrás: kiderul.hu

Kedden országszerte felhősödés várható, több helyen várható eső, míg a Dunántúl magasabban fekvő területein havas eső és havazás sem zárható ki. Éjszakára mérséklődik a légmozgás, és kedden csak helyenként élénkül meg az északi szél.

Éjszaka a legalacsonyabb hőmérséklet –3 és +4 fok között alakul majd, a derült északi részeken lesz a leghidegebb. Nappal csak egy kicsit lesz melegebb, átlagosan 3 és 10 fok között alakul majd a hőmérséklet, a Dunántúl nyugati felén 5 fok alatti maximum várható.

MTI/kiderul.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top