Utazás

Bécsben már áll a város karácsonyfája

Bécsben már felállították a városháza előtti téren a város karácsonyfáját, ami idén 27 méter magas.

Már áll a bécsi Városháza előtt a város karácsonyfája, amit idén Bécs tartományi jogú város ajánlott fel a fővárosnak. 1959 óta minden évben más osztrák tartományból származik ország karácsonyfája, tavaly Tirolnak jutott a megtisztelő szerep. Bár karácsonyig még 7 hetet, egész pontosan 52 napot kell várni, a bécsiek karácsonyfáján november 12-én kigyúlnak a fények, a bécsi karácsonyi vásár pedig már egy héttel előtte látogatható lesz. A fenyőt a következő napokban formára metszik, feldíszítik, és felteszik rá a fényfüzéreket is.

130 éves, 27 méter magas Bécs karácsonyfája
130 éves, 27 méter magas Bécs karácsonyfája

Az osztrák főváros főterén minden évben megrendezett karácsonyi vásár idén 4500 négyzetméteres korcsolyapályával egészül ki, a gyermekeket mesevilág, jégpalota, körhinta, rénszarvasszán és hatalmas, színes karácsonyi gömbök várják.

Ma nemcsak az osztrák főváros főterére jelentkezett be a karácsony, hanem a tévékben is lement az első karácsonyi reklám, hét héttel az ünnep előtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top