Utazás

Többet utaznak a magyarok, de rövid időre

Drasztikusan nőtt a szálláshelyek forgalma, ami annak is köszönhető, hogy a magyarok egyre többet utaznak.

Egyre többet utaznak a magyarok, még mindig nem túl hosszú időre, de mindig egy-egy napot hozzátéve az üdüléshez – mondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke a szállodáktól kapott tájékoztatásra hivatkozva az M1-en.

Niklai Ákos az erősödő trendet elsősorban a háztartások növekvő jövedelmével magyarázza.

Rámutatott, hogy az utóbbi években drasztikusan nőtt a szálláshelyek forgalma, ez részben a természetes, 2-4 százalékos éves kapacitásbővülésnek és általános minőségjavulásnak tudható be, ugyanakkor azt is jelzi, hogy korábban nem voltak eléggé kihasználva a szállodák.

Az elnök szerint a legnépszerűbb üdülőhelyek általában a wellness-, gyógy- és kastélyszállodák, emellett különösen kedveltek a sportolási lehetőségeket biztosító szálláshelyek is. Hangsúlyozta azonban, hogy önmagában a szállodáért ritkán utaznak el a magyarok, a választásnál szintén meghatározó egy város, település egyéb vonzereje is – a kulturális események, a kirándulási lehetőségek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top