Utazás

Magyarországon is érezték a tegnap esti földrengést

Zalában is érezni lehetett a tegnap esti olaszországi epicentrumú földrengés hullámait. Egy nagykanizsai családi házban a csillárok is táncolni kezdtek.

Tegnap este három erős földrengés rázta meg Olaszországot, amiből az utolsó, egy Richter-skála szerinti 5,9-es erősségű földrengés elért Magyarországra is, és meglengethette a csillárokat Nagykanizsán.

Kiss György és felesége épp lefekvéshez készülődött tegnap este, az idő fél tíz felé járhatott, mikor azt vették észre, hogy a házban mozognak a csillárok. “Az előszobában egy könnyebb fajta van, az eléggé kilengett, a többi inkább csak mozgott”mondta a zaol.hu-nak a nyugdíjas sportegyesületi vezető, aki harminc éve már átélt egy földrengést otthon, csak akkor még az ágyak is mozogtak.

Az olaszországi földrengés epicentruma 400 kilométerre van légvonalban Dél-Zalától, így a szeizmológusok nem zárják ki, hogy annak a hatását érezték tegnap este Kissék. 

A tegnap esti olaszországi földrengés epicentruma nem volt messze az előző, augusztus 24-i halálos áldozatokkal járó földrengés központjától. Az első jelentések szerint nincsenek halálos áldozatok, csak két sérültről tudnak eddig.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top