Utazás

Ingyenpénz – Állami támogatás elektromos autó vásárlásához

Ma este várhatóan már leadhatók az első pályázatok, amivel a leendő elektromosautó-vásárlók állami támogatáshoz juthatnak.

Idén mintegy kétmilliárd forintot szán a kormány az elektromos autók vásárlásának támogatására, amit új, tisztán elektromos üzemű autók vásárlására lehet fordítani, legfeljebb 15 millió forintos vételárig.  Autónként legfeljebb másfél millió forint állami támogatást ítél meg a kormány.

A pályázatban szinte mindenki részt vehet, magánszemélyek ugyanúgy, mint gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, civil szervezetek, önkormányzatok, vagy épp költségvetési szervezetek. Több konstrukciós formában is elérhető lesz a támogatás, azaz akár lízingelhetők is lesznek az elektromos autók.

Milyen elektromos autót vehetünk az állami támogatásból?

Az elektromos autóvásárláshoz adott állami támogatással bármelyik népszerű kis elektromos autót másfél millió forinttal olcsóbban vehetjük meg, amelyik belefér a maximum 15 millió forintos vételárba. Ilyenek például a a Citroën C-Zero  durván 8,5 millió forintért, a Nissan Leaf nagyjából 9 millió forintért, a Kia Soul kicsivel több mint 10 millió forintért, esetleg a VW e-up, ami a 8,3 millió forint, vagy a szemrevaló BMW i3  majdnem 12 millió forintért. A Tesla modelljei sajnos drágábbak a megengedettnél.

A pályázatokat remélhetőleg már ma estétől be lehet nyújtani az e-mobi.hu oldalon. 

Olvass még az elektromos autókról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top