Utazás

Fenséges perzsa párduc érkezett Nyíregyházára

Nagy feladattal érkezett a Nyíregyház Állatparkba Emília, a négyéves nőstény perzsa párduc: párosodnia kell a nyíregyháziak saját nevelésű 2 éves hímjével.

Szerdán megérkezett Hannoverből Emília, a négyéves nőstény perzsa párduc, és az Európai Fajmegőrzési Program részeként párosodni fog a Nyíregyházi Állatpark kétéves, helyben született hím párducával.

Emília, a hannoveri perzsa párduc
Emília, a hannoveri perzsa párduc

Az Ázsiában honos perzsa párduc azért került a veszélyeztetett állatok listájára, mert az emberi tevékenység miatt lecsökkent vadászterületén egyre kevesebb a gazella és a vadkecske, ezért a háztáji jószágokat sem veti meg. Emiatt, illetve a hagyományos gyógyászatban előszeretettel használt testrészei miatt a helyiek vadásznak rá. Egymástól elszigetelődő populációit a beltenyészet is fenyegeti.

Emília, a nőstény nagymacska még karanténban van, a biztonsági időszak letelte után egy új, tágas kifutón ismerkedhet meg újdonsült párjával. Az állatkert bízik abban, hogy jövőre már kis párducok születéséről számolhatnak be.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top