Utazás

Visszatér a meleg: 20 fokot is mérhetünk

A következő napokban általában borús, felhős lesz az ég, néhol esőre is készülni kell, de enyhe lesz az időjárás, több helyen 20 Celsius-fok körül alakulhatnak a maximumok.

Hétfőn kezdetben a párás, ködös részeken néhol szitálás, északkeleten elszórtan gyenge eső is lehet. Északon–északkeleten napközben is többnyire erősen felhős, párás lesz az idő, az ország déli–délnyugati harmadán viszont hosszabb időszakokra is kisüthet a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 4-9 fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet általában 14-19 fok között alakul, de a tartósan felhős, párás helyeken 10 fok közelében marad, a hosszabban napos délnyugati határszélen viszont 20 fok is lehet.

Kedden az ország északkeleti harmadán erősen felhős, párás idő valószínű, kezdetben ködfoltokkal. Másutt több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. Napközben főleg északkeleten lehet szitálás, kisebb eső, majd késő délutántól szórványosan várható eső, zápor. Több helyen megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban 7-12 fok lehet. Napközben az ország északkeleti harmadán 12-16, másutt 17-22 fokig melegszik a levegő.

Visszatér a meleg: 20 fokot is mérhetünk

Szerdán kezdetben többfelé, délután főként délen és keleten, illetve a Duna vonalában valószínű eső, zápor. Több helyen megélénkül, a Zemplén környékén és a Kisalföldön olykor meg is erősödik a szél. A minimum-hőmérséklet 8-13 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 11-16 fok között alakulnak.

Csütörtökön az ország nagy részén több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban 1-6 fok lehet, de talaj menti fagyra is számítani kell. A maximum-hőmérséklet 8-13 fok között valószínű.

Pénteken napos idő várható csapadék nélkül. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul. Napközben 9-15 fokig melegszik a levegő.

Visszatér a meleg: 20 fokot is mérhetünk

Szombaton legfeljebb északkeleten lehet néhol kisebb eső, zápor, de a Dél-Dunántúl kivételével gyakran megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 3-8 fok között alakul, a szélvédett helyeken 1-3 fok is lehet, néhol talaj menti fagyra is számítani lehet. A legmagasabb hőmérséklet 13-18 fok között fok között valószínű.

Vasárnap nem várható csapadék. A leghidegebb órákban 2-7, napközben 10-17 fok lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top