Utazás

2 gyönyörű kirándulóhely a Zemplénben

A Zemplén-hegység túrái megunhatatlanok. Két olyan családi kirándulóhelyet ajánlunk, melyek mindössze egyetlen órányira találhatók egymástól, káprázatos kilátást és élményt kínálnak az őszi hétvégéken a gyerekeknek is.

Csodás őszi kirándulóhely gyerekekkel Boldogkő vára

A Zemplén egyik legszebb kirándulóhelyét mindenképpen érdemes az őszi hétvégékbe illeszteni. A pompás várat a tatárjárást követően IV. Béla építtette. Boldogkő várába gyalogút vezet, a kaputornyon át visz az út az alsó vár udvarába. A pazar kilátást nyújtó épületet 2002-ben restaurálták, két tornya védőtetőt kapott. Ha a kirándulástól máris elfáradtatok volna, megpihenhettek, és feltölthetitek energiáitokat a vár borospincéjében, hogy azután Vizsoly felé folytathassátok az utat.

Kihagyhatatlan őszi kirándulóhely a vizsolyi reformtus templom

Vizsoly református templomát legalább egyszer látni kell. Az első magyar nyelven kiadott, ún. vizsolyi biblián kívül számos egyéb érdekesség vár benneteket a Boldogkő várától nagyjából másfél órás túrára található faluban. A gyönyörű Árpád-kori templom épülete mellett megnézhetitek a 16. századi korhű nyomdagépet, pecsétnyomókat, jegyzőkönyveket. A templomkertben, amely ősszel még színesebb, könyvesház és kávézó is található.

Más kiránduláshelyekről is olvashatsz az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top