Utazás

Íme a legszebb Budapest környéki kirándulóhely ősszel, ahová a gyerekeket is elviheted

A Budapestről könnyedén megközelíthető Pilisben több csodaszép kirándulóhelyet is találhattok. A Spartacus-ösvény az egyik legszebb, ősszel egészen káprázatos színekben pompázik. Száraz, napos őszi hétvégék tökéletes túraprogramja lehet a gyerekekkel együtt ez a bámulatosan szép kirándulás.

A Dunakanyar és a csodaszép Visegrádi-hegység számtalan túrázási lehetőséget kínál, melynek egyik legszebb turistaútvonalát eredetileg a vadászok számára alakították ki. Aztán 2015 szeptemberének végétől a Spartacus-ösvényt a kirándulók is birtokba vehették végre.

A gyönyörű vonalvezetésű kirándulóhelyet mindenképpen látni és végigjárni kell. Ősszel még gyönyörűbb, amikor a fák ezer színben pompáznak. A túrához nem árt, ha csomagoltok némi élelmet és innivalót, hiszen a közel 14 kilométeres kirándulóutat több mint négy óra járhatjátok végig.

Káprázatos túra a Budapest környékén elterülő Pilisben

A Budapest környékén található Spartacus-ösvény biztonságosan járható, több helyen ugyanakkor keskeny, egyszemélyesre szűkülő szakaszokkal. Azonban annyira kiépítették, hogy gyerekekkel is bátran végigsétálhatjátok. A vízhatlan cipő elengedhetetlen, hiszen az Apát-kúti völgyben több helyen gázlókon, köveken halad az út. Esős időben csúszhat az ösvény, ilyen körülmények között inkább gyakorlott túrázóknak ajánlott.

Íme a legszebb Budapest környéki kirándulóhely ősszel, ahová a gyerekeket is viheted

A Budapest környéki kirándulóhelyen ezen az útvonalon haladhattok

A Pilisszentlászló központjából induló kirándulás könnyű gyalogtúrát ígér láthatóan jelzett turistautakon, kevés szintkülönbséggel. Az út a kis kápolna mellől indul északnyugat felé a Z jelzésű aszfaltos utcán. A települést elhagyva, a kirándulóösvény rétek és legelők között halad egy szakaszon, majd továbbhalad az erdő irányába.

Innen még néhány perc, és megpillanthatjátok a Spartacus-ösvény kezdetére figyelmeztető táblát. Napos, száraz, szép ősz időben csöppet sem megerőltető a zöld sávval jelölt ösvényt végigjárni, még akkor sem, ha a figyelmeztető tábla egészen mást állít. Az útvonalon többször is káprázatos panorámában gyönyörködhettek.

A kitűnően felújított és megtisztított ösvény kényelmesen tekergőzik a meredek hegyoldalban, néhol hatalmas sziklák között halad. Az elhagyatottan álló Jenő-kunyhó után kettéválik az út, egy északi és egy déli ágra. Az északi ösvényen továbbhaladva széles kocsiúton sétálhattok az Apát-kúti-völgy felett Visegrád felé.

Az Apát-kúti vadászház feletti oldalban újabb elágazás következik, zöld sávja Visegrád felé halad, míg a Z+ jelzésű út a néhány percnyire a völgyben található pisztrángsütőhöz visz. Innen érdemes a P jelzésű aszfaltúton továbbhaladni a bővizű Kaán-forrás felé. Az Apát-kúti-völgyben gázlókon is áthaladva visszaérkezhettek Pilisszentlászló központjába, az indulási helyre.

A Spartacus-ösvény jóval hosszabb, mégis inkább azon érdemes végigsétálni a Budapest környéki kirándulóhelyen

Más izgalmas budapesti kirándulóhelyről is olvashatsz az NLCafén

Forrás: Kirándulástippek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top