Utazás

Januártól újfajta rendszámot vezetnek be

Méghozzá a szürke rendszámot, amit akkor kell használni, ha a személyautó hátsó rendszámát eltakarja valami, például egy kerékpárszállító konzol. De nem csak ezt tervezi a kormány.

Több kerékpáros előterjesztésről dönt hamarosan a kormány. Révész Máriusz, kerékpáros fejlesztésekért felelős kormánybiztos elmondta, hogy januártól bevezetnék a harmadik rendszámot a vonóhorgon szállított biciklik esetében, ez a szürke rendszám lesz.

Januártól újfajta rendszámot vezetnek be

A Magyar Közút átvenné az önkormányzatoktól a főbb kerékpárutakat, így egy kézbe kerülne az üzemeltetés és a fenntartás. A Bubi vidéki bevezetése után követően jövőre egy regisztrációval lehetne használni az ország összes közbringarendszerét.

A kerékpáros munkába járásra is jutna pár forint. Erre példa Óbuda, ahol jelenleg is napi 400 forint jár annak, aki bringával megy az önkormányzat intézményeibe dolgozni. A kerékpárvásárlás támogatása mellett a közbringabérlet adótámogatása is szóba került.

Révész szerint a következő években 50-100 milliárd forint jutna kerékpáros fejlesztésekre. Három tervezett nagy projekt a Balaton–Budapest kerékpárút, a Balaton-kör, valamint az Eurovelo 6 nemzetközi bringaút fejlesztése. A kivitelezést jövő ősztől kezdenék meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top