Utazás

Európa legkísértetiesebb vidámparkja – galéria

Hátborzongató és kísérteties helynek tartják az angliai Camelot Adventure parkot.

Bár ez lehetne éppen turistacsalogató jelző is, hiszen egy vidámparkban sokan élvezik a veszélyes hullámvasutakat vagy a jól megtervezett kísértetkastélyokat, de a helyiek szerint a park szó szerint kísértetjárta hely. A furcsa balesetek és halálesetek pedig elriasztották a látogatókat, és végül a vidámpark csődbe ment. Minap azonban a 22 éves Jonathon Tattersall úgy döntött, hogy fotósorozatot készít a helyről, és ezzel felelevenítette az ott történteket. Képeinek pedig a “Halál vidámparkja” címet adta. “Ma már senki sem láthatja, milyen lenyűgöző ez a hely. Az összes részlete kidolgozott, nem csoda, hogy egykor olyan népszerű volt” – mondták.

A parkot 1983-ban nyitották meg, a Camelot-legenda ihlette látványosságok pedig azonnal népszerűek lettek, egészen a balesetekig. A tulajdonos szerint 2001-ben kezdett hanyatlani a park, amikor azzal kerültek az újságok címoldalára, hogy az egyik ott dolgozó meghalt munka közben. Az 59 éves férfi a hullámvasút sínjét olajozta éppen, amikor a több szerelvényből álló kisvasút elütötte. Ezután kisebb-nagyobb balesetek történtek a látogatókkal, amelyek inkább különösek voltak. Például hamarabb indult el a körhinta, vagy a vízi csúszdán a kelleténél több víz zúdult le, de egészen 2004-ig nem történt újabb tragédia. Ekkor viszont a parkban közlekedő egyik kisbusz elütött egy ötéves kisfiút, aki belehalt a sérüléseibe. 2011-ben pedig egy 12 éves fiú zuhant ki az egyik hullámvasútból, tisztázatlan okok miatt.

Európában nem itt történt ugyan a legtöbb vidámparki baleset, a hely mégis egyre kísértetiesebbé vált. Olyannyira, hogy a látogatók teljesen elmaradtak, így végül csődbe ment a Camelot.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top