Utazás

8 különleges iskola a világ körül, ami még a Roxforttal is versenyezhetne

Ezekben az iskolákban ismeretlen fogalom az unalom, a lógáshoz pedig nincs olyan diák, akinek kedve lenne!

 Kevés gyereket hallottam, aki az iskoláról mint valami izgalmas, különleges helyről beszélt volna. A diákok számára az iskola éppolyan mókuskerékké válhat, mint a felnőttek számára a munkahely. Kivéve az alábbi nyolc intézményben, amiket úgy terveztek – akár kívülről, akár a működésüket illetően –, hogy a gyerekek nap mint nap új élményeket és impulzusokat szerezzenek. Ezek a helyek még a mesebeli Roxforttal is felvennék a versenyt! Íme:

1. A lebegő iskola – Lagos, Nigéria

8 különleges iskola a világ körül, ami még a Roxforttal is versenyezhetne Ebben a közép-afrikai suliban minden órát és programot a víz felszínén tartanak. 

2. A nyitott iskola – Koppenhága, Dánia

8 különleges iskola a világ körül, ami még a Roxforttal is versenyezhetne A koppenhágai suli egy hatalmas üvegépületben található, ahol osztálytermek helyett különböző pihenősarkokban tanulhatnak a gyerekek – ezáltal fejlesztve a rugalmasságukat és a kreativitásukat.

3. Az iroda-iskola – Ohio, USA

8 különleges iskola a világ körül, ami még a Roxforttal is versenyezhetne Bár úgy tűnik, nem egy gyerekeket foglalkoztató cég látható a képen! Ebben az iskolában minden gyerek egy kis saját sarokban tanul, egyéni tantervet követve.

4. A gendersemleges iskola – Stockholm, Svédország

8 különleges iskola a világ körül, ami még a Roxforttal is versenyezhetne A stockholmi gendersemleges iskola különlegessége, hogy a tanárok a teljes egyenjogúság érdekében elhagyták a nemek szerinti megszólítást. 

5. A legszínesebb iskola – Stockholm, Svédország

8 különleges iskola a világ körül, ami még a Roxforttal is versenyezhetne A lista második svéd sulijában sincsenek osztálytermek, ehelyett közösségi terekben és a szivárványos folyosókon zajlik az oktatás.

6. Az órák nélküli iskola – Toronto, Kanada

8 különleges iskola a világ körül, ami még a Roxforttal is versenyezhetne Ebben a kanadai suliban hatalmas szabadságot élveznek a diákok: ők határozzák meg, milyen órákra akarnak járni, és a házit sem kötelező megírniuk.

7. A legzöldebb iskola – Franciaország

8 különleges iskola a világ körül, ami még a Roxforttal is versenyezhetne Állítólag a bezártság gátolja a gyerekek szellemi fejlődését, ezért jó időben az órákat is a zöld tetőn tartják ebben a francia suliban.

8. Iskola nyomás és stressz nélkül – Espoo, Finnország

8 különleges iskola a világ körül, ami még a Roxforttal is versenyezhetne Ebben a finn iskolában ismeretlen szavak a stressz vagy a megfelelési kényszer. A gyerekek még az órák alatt is beszélgethetnek, vagy ha fáradtak, akár nyugodtan el is alhatnak.

Forrás: Brightside

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top