Utazás

Helytakarékos csomagolás nyaralásra? Menni fog!

Kicsi a bőrönd és sok a cucc?? Máris azon fáj a fejed, mit hagyj otthon, és mire lesz a legkevésbé szükséged a nyaraláson? Mi jobbat tudunk! Ezzel a helytakarékos csomagolási tippel tutira semmilyen holmidról nem kell lemondanod. Mutatjuk a részleteket.

Sok bőrönddel utazni meglehetősen fárasztó. Ugyanakkor érthető, ha a kedvenc holmijaidat is magaddal vinnéd a nyaralásra, ezért több kofferbe pakolsz. Szuper ötletet találtunk, hogyan csomagolhatsz helytakarékosan úgy, hogy minden ruhád beleférjen egyetlen bőröndbe. Ráadásul attól sem kell tartanod, hogy használhatatlanul összegyűrve érkezel a nyaralás helyszínére.

Így fogj hozzá a helytakarékos csomagoláshoz

Az átgondolt és helytakarékos csomagolással rengeteg helyet spórolhatsz. Ehhez első lépésként természetesen nyisd szét a bőröndöt. Az összehajtogatott edző- és melegítőruhákat, esőkabátot szorosan csavard fel. Tölts ki velük a bőrönd alját. Jöhetnek az ugyanilyen formában összecsavarva a hálóingek, pizsamák és fehérneműk is. Nem baj, ha nem fért el valamennyi, lesz még hely azok számára is.

A bőrönd következő rétegét ugyanakkor az élére hajtogatott nadrágok foglalják el, melyeket egyszerűen fektesd le egymás mellé és szembe úgy, hogy a szárak a bőrönd mindkét szélén túllógjanak.

Helytakarékos csomagolás? Menni fog!

Jöhet a helytakarékos csomagolás folytatása

Folytasd a sort újabb összehajtott, majd összecsavart pólókkal, blúzokkal, ingekkel. A következő réteg a pulóvereké, kardigánoké, kiskabátoké, ha olyan helyre utaznál, ahol hűvös napokra is számítani lehet. Az egzotikus tengerparti nyaralásnál ez a sor elmaradhat.

Helytakarékos csomagolás? Menni fog!

Így fejezd be helytakarékos csomagolást

Hajtsd a pulóverekre a nadrágok kilógó szárait. A látszat ellenére a bőröndben még rengeteg helyet találsz a zoknik, harisnyák, fürdőruhák, övek számára. Töltsd ki ezekkel a bőrönd belső széleit.

A cipőket és papucsokat a bőrönd szemközti, felső felébe egymással szembe fordítva tudod kis helyen praktikusan elcsomagolni.

Helytakarékos csomagolás? Menni fog!

Ugye, csöppet sem bonyolult, és nem volt nagyon fárasztó?

Helytakarékos csomagolás? Menni fog!

Olvass még helytakarékos csomagolás témában az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top