Utazás

3 családi program és látnivaló Eger környékén

Egerbe tervezitek a nyaralást, vagy hosszú hétvégére utaznátok a romantikus városba? Nézzétek meg a környék érdekes és gyönyörű látnivalóit is. Segítségként még az útvonalat is megterveztük nektek.

Pazar látnivalót kínál Eger és környéke. Mi most inkább az utóbbira koncentráltunk, és olyan családi programokat gyűjtöttük össze, melyeket végigjárva garantált a nyári vagy hétvégi kikapcsolódás.

1. Egerszalók – telis-tele fürdőhellyel

Az Eger környéki látnivalók megtervezésekor mindenképpen érdemes fölkeresni Egerszalókot. Gyönyörű kisváros, elképesztő termálvizes gyógyfürdőkkel, 27 ezer éves hévízforrással és páratlan sódombbal. Érdemes megnézni a kőzetbe vájt kunyhókat, amelyekben egykoron a városka lakói éltek, ma már múzeumként működik, de a kirándulók kedvelt horgásztavát is be lehet illeszteni a családi programba.

2. A Siroki vár

A környék egyik legnevezetesebb műemléke a Siroki vár, ami nem vétetlen, hiszen már az 1267-es iratokban is olvasni róla. Károly Róbert királyi várrá nyilváníttatta 1324-ben. Nagy Lajos már a regélő kővár állagmegóvásáról is gondoskodott, az akkor már erősen romosodó falakat kijavíttatta. A Rákóczi-szabadságharcban is jelentős szerepet vállalt a ma is gyönyörű kilátást nyújtó Siroki vár.

3. Parádfürdő és a káprázatos vízesés

Vélhetően sokan nem is tudják, de Parádfürdőn is található egy miniállatkert. A családi programot pedig mindenképpen érdemes az Ilona vízeséshez vezető álomtúrával zárni.

Íme, az Eger környéki látnivalók térképe

Olvass még az Eger környéki látnivalókról az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top