Utazás

Ezekre a dolgokra mindenképpen figyelj, ha nyaralni mész

A dietetikus jó tanácsait érdemes megfogadni a nyári kikapcsolódás során.

Fontos a megfelelő folyadékpótlás

Az első és legfontosabb a nyári melegben, hogy figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre. Legtöbbünknél ez jó esetben már rutinná vált, de a gyerekek még nem tanulták meg, az idősek pedig könnyebben elfelejthetik, ezért rájuk kiemelten oda kell figyelni és gyakran kínálni őket folyadékkal.

Zsíros húsokat csak mértékkel

A nyárhoz és a nyaraláshoz a legtöbbünknél hozzátartozik a kerti grillezés. A dietetikus a natúr, pácolt húsokat javasolja, salátával, majd gyümölcsdesszerttel. Persze a grillkolbásszal és a szalonnával sincsen baj, ha figyelünk a mértékre, viszont ezeket nem érdemes minden nap fogyasztani, mert könnyen eltelítenek minket és nagy mennyiségben károsak az egészségre.

 Létfontosságú a mozgás

Bár a nyaralás elsősorban a pihenésről szól, de nem szerencsés, ha hagyjuk, hogy az egész szabadságot a punnyadás töltse ki.  A nyár lehetőséget ad arra is, hogy mozogjunk: ússzunk, biciklizzünk. Ez az időszak az, amikor felkészülünk egy újabb hosszabb munkafolyamatra, testileg, lelkileg fel kell töltődnünk. “Nem jó, ha azt érezzük a végén, hogy elfáradtunk a sok evés-ivásban, hanem valóban kipihenten térjünk vissza a nyaralásról” – hangsúlyozta Miháldy Kinga, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet munkatársa az Inforadiónak.

Ezekre a dolgokra mindenképpen figyelj, ha nyaralni mész

Még több tipp a nyaraláshoz az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top