Utazás

A világ 10 legszebb virágszőnyege – csodás fotók

A pillanat, amikor több millió színes virág hever a lábaid előtt. Igen, több millió pipacs, levendula, tulipán. A világ legillatosabb virágmezőit mutatom meg nektek.

Hitachi Seaside Park

A japán Hitachinaka városban található parkban 4 és fél millió virág pompázik, ráadásul minden évszakban. Tavasz végétől éppen kék virágszőnyeg várja a látogatókat, hiszen a különleges, Nemophila nevű növény ekkor borul virágba. Máskor rózsaszínű virágözönnel szolgál a hely, vagy éppen a szivárvány színeibe borul a park.

A világ 10 legszebb virágszőnyege - csodás fotók

Keukenhof Gardens

A Lisse nevű holland városba a világ minden tájáról özönlenek az érdeklődők, akik felejthetetlen élményre vágynak. A 32 hektáros park a világ legnagyobb virágparkja, ráadásul évente 7 millió újabb növénnyel bővül a kör. Hollandiához illően természetesen a tulipán viszi a pálmát (hogy egy kis képzavarral éljünk), minden színben megtalálható itt.

Agassiz tulipánültetvény

Kanadában, a Mont Cheam lábánál található az a virágültetvény, amelynek a világ minden tájáról a csodájára járnak. Több mint 30 féle tulipán pompázik itt többek között rózsaszín, sárga, piros és lila színekben, s valóban impozáns, szinte hihetetlen látványt nyújt a hófödte hegy előtt elterülve.

A világ 10 legszebb virágszőnyege - csodás fotók

Provence-i levendulamező

A Franciaországban található Provence messze földön híres a levendulamezőiről, amelyek már önmagukban is látványosságnak számítanak. Gyönyörű színükkel és szédítő illatfelhőjükkel bárkit megbabonáznak a levendulabokrok, amelyeknek se vége se hossza, bármerre nézünk.

A világ 10 legszebb virágszőnyege - csodás fotók

Kínai repcemező

A kínai Luoping tartomány egyik nevezetessége az a repcemező, amelytől citromsárga színbe borul az egész vidék. Bár elsősorban a méztermelés miatt tartják e növényt arrafelé, komoly turistacélpont is. Főként, hogy a táj maga is látványos, hiszen a repcemező kisebb hegyeket ölel körül, így az egész olyan, mint egy hatalmas, színes terepasztal.

A világ 10 legszebb virágszőnyege - csodás fotók

Szivárvány virágmező

Nakafuranóban, Hokkaido szigetén, Japánban nyaranta rengeteg embert vonz az a hatalmas mező, ahol a szivárvány minden színében pompáznak a különféle virágok. Valóságos szenzációnak számítanak az egymás mellett futó növényültetvények, amelyek között megtalálható például a körömvirág, a pipacs vagy éppen a levendula.

A levendulamezők a videó második felében vannak:

Vörös pipacsszőnyeg

Az angliai Bewdley-ben található az a virágmező, amely szinte vörös tengerré változtatja a tájat pipacsaival. Turisták és fotósok kedvelt célpontja ez a hely, hiszen páratlan élmény átsétálni a több millió vörös virág között.

A világ 10 legszebb virágszőnyege - csodás fotók

Virágmező a vulkán lábánál

Japánban, a Fuji hegység völgyében, a vulkán előtt terül el az a színpompás virágmező, amelyben a halványtól a sötétig minden árnyalatban megtalálható a rózsaszín, kiegészülve lilával és fehérrel. A shibazakura nevű növény a hófödte hegycsúcs alatt virágzik, szemkápráztató a látvány az odazarándokoló turisták számára.

A világ 10 legszebb virágszőnyege - csodás fotók

Milliónyi boglárka Amerikában

Az Egyesült Államokban található carlsbadi virágültetvény az egyik legnagyobb virágmező a világon. 50 hektárnyi területet tavasztól beborít a boglárka minden létező színben. A hatalmas virágszőnyeg nagyon népszerű úti cél, nem is csoda, hiszen a több millió virág színpompás látványa óriási élmény.

Tihanyi levendulamező

A Tihanyi-félszigeten elterülő levendulaültetvény Magyarország legnagyobbja. Jelenleg több mint harminc hektáron termesztik  gyönyörű, csodás illatú, és rendkívül jótékony hatású növényt, amelynek szüretelésén megadott feltételek szerint bárki részt vehetett, szedtünk ott levendulát mi is.

Fotó: Hernád Géza
Fotó: Hernád Géza

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top