Utazás

Eltűnhet Budapest jelképe

Átalakítanák a Gellért-hegyet. Az eddigi ötletek szerint könnyen eltűnhet Budapest egyik jelképe, a Szabadság-szobor is. Az átalakítással a turisztikai szempontból kevésbé kihasznált lehetőségeket fejlesztenék.

Vonzóbbá tennék a Gellért-hegyet, éppen ezért komoly átalakításokat tervez a kormány. A Miniszterelnökség máris meghirdette nyílt, kreatív ötletpályázatát a hegy megújítására. A 40 millió forint összdíjazású pályázaton bárki indulhat. Mindössze két feltételt kell ehhez teljesíteni, a terv találjon megoldást a Citadella épületének újrahasznosítására, és egy új jelképet is mutasson be a pályázat.

Amennyiben megvalósul a látványosan megvilágított Gellért-hegy átépítése, könnyen lehet, hogy eltűnik a tetejéről a Szabadság-szobor. A pályázatot kiírók úgy gondolják, Budapest egyik legszebb helyén a kilátás mellett alig akad látnivaló. A parkolás katasztrofális, és a szolgáltatások színvonalán is lehet mit csiszolni. Éppen ezért itt az ideje, megoldást találni a turisztikailag kiemelt Gellért-hegy átalakítására, fejlesztésére.

Eltűnhet Budapest jelképe

(ATV)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top