Utazás

Ez a világ legpontatlanabb légitársasága

Júniusban az izraeli légitársaság járatainak csak kevesebb mint harminchat százaléka érkezett meg időben.

Egy légiközlekedéssel foglalkozó honlap szerint az izraeli El AL a legpontatlanabb légitársaság, amiről a cég vezetése szerint a pilóták tehetnek. Múlt hónapban az El Al járatainak mintegy hatvannégy százaléka legalább negyed órát késett, miközben a késési átlaguk negyvennyolc perc volt.

A légi közlekedési adatokat gyűjtő FlightStats nevű honlap jelentette meg az izraeli légitársaság számára kellemetlen adatokat, amelyek szerint az El Al a vizsgált negyven cég közül a pontosság tekintetében az utolsó lett.  

Ez a világ legpontatlanabb légitársasága

A The Jerusalem Post szerint a pilóták munkalassító sztrájkjai okozták az El Alt már egy éve jellemző gyakori késéseket, mert így tiltakoznak munkakörülményeik, a kedvezőtlen menetrend vagy bérezésük ügyeiben. Márciusban például egyszerre húsz pilóta jelentett hirtelen beteget közvetlenül járataik indulása előtt, ami számos járat kimaradását vagy késését okozta. A tel-avivi munkaügyi bírósághoz múlt héten benyújtott irat szerint a járatok pilótái átlagosan havonta 94.832 sékelt (több mint hétmillió forintot) keresnek.

Az izraeli pilóták sikeresen vívják harcukat, mert tavaly óta megemelték járandóságaikat, és csökkentették a havonta repüléssel töltött óráik számát. A pilótaszövetség elnöke cáfolta a lapnak, hogy jelenleg sztrájkolnának, és közölte, hogy már csak egy apró részleten vitatkoznak a cég vezetésével.

Ennek ellenére csütörtökön három New Yorkba tartó járatból kettő késve indult Izraelből, és mindhárom késve érkezett Amerikába.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top