Utazás

Nem mernek messze nyaralni a magyarok

Megváltoztak az utazási szokások. Míg korábban Egyiptom és Tunézia volt a sláger, idén a horvát és olasz tengerparton nyaralnának a legtöbben.

Már nem Egyiptom, Tunézia és Törökország vezeti a nyaralási célországok ranglistáját, ehelyett Horvátországba és Olaszországba utazna a legtöbb magyar – írja a Figyelő, az Utazasnet.hu felmérésére hivatkozva.

Kiderült az is, a megkérdezettek 40 százaléka egy hónapon belül foglalja le a nyaralását, nem preferálja az all inclusive ellátást és 70 százalékuk a tengerpartot mindenképpen belefoglalja az utazásába. 

A szállástípusok népszerűségi versenyében az önálló főzési lehetőséget is kínáló apartman és a reggelit vagy félpanziót nyújtó szállodák fej fej mellett állnak 35, illetve 39 százalékkal.

A nyári hónapokban egyértelműen az augusztus a nyaralások fő kiszemelt időszaka: ekkor a megkérdezettek 49 százaléka szeretne külföldi vagy belföldi utat. A július sem marad el sokkal a maga 46 százalékával, míg a júniust csupán 15 százaléknyian jelölték meg.

A válaszadókat kevéssé befolyásolják az idén nyáron zajló sportesemények: mindössze 4 százaléknyian nyilatkoztak úgy, hogy utazásaikat a foci-Eb-hez vagy az olimpiához igazítják. Az utazók közül legtöbben (42%) kettesben indulnak útnak partnerükkel, további 36 százalék visz magával gyermeket is, a tágabb családi körben zajló nyaralás ugyanannyira ritka (11%), mint több család vagy pár közös útja.

Míg a külföldön nyaralók 70 százaléka a tengerpartot jelöli meg elsődleges úti célként, belföldön a célpontoknak a 45 százalékát teszi ki valamelyik Balaton-parti település, további 20 százalékát bármilyen más vízpart. A hazai útiterveknek ugyanakkor 27 százaléka céloz valamilyen wellnesslehetőséget – írja a Figyelő.

 Ha érdekel a pihentető nyaralás receptje, ide kattints!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top