Utazás

Íme, a legjobb balatoni strandok listája

Beindult a nyár, megkezdődött az iskolai vakáció, az előrejelzések szerint már a hétvégén dübörög a kánikula. Irány a Balaton. És melyik a magyar tenger legjobb strandjai? Íme, mutatjuk a listát.

A Balaton-parti strandok toplistáján a siófoki Aranypart és a Nagystrand a legnépszerűbb, előbbit inkább a 36-45 év közötti nyaralók kedvelik, míg utóbbi a fiatalabb korosztály körében népszerű. A Szallas.hu felmérésében a dobogó harmadik fokán az óriás hullámcsúszdával és sportpályákkal rendelkező Balatonlelle Napfény Strandfürdő végzett. És mindez csöppent sem meglepő, hiszen – a felmérés szerint – minden harmadik nyaraló a szórakozási és kikapcsolódási lehetőségek alapján választ strandot.

Siófok a legnépszerűbb – de nem árt, ha meleg a víz

A part menti települések rangsorában Balatonfüred követi Siófokot, míg Balatonlelle a harmadik helyen áll. A déli part népszerűsége a lassan mélyülő medernek is köszönhető, a nyaralási hely választásakor ez döntő szempont lehet. A hideg vizet sem kedvelik a válaszadók, a Balaton vizének hőmérséklete legalább 22 fokos legyen, az ideális ugyanakkor a 25 fok.

Ezek a legkedveltebb strandkaják a Balatonon

A felmérés a legkedveltebb balatoni strandkajákat is listázta. Így kedvenc továbbra is a sült hal és a lángos, szomjoltóként pedig az ásványvízre és a sörre voksolt a legtöbb nyaraló. Az ennivaló mellett egy jó könyv, a kártyapakli és a keresztrejtvény a strandtáskák kihagyhatatlan elemei. A nyaralók fele olvasással, minden harmadik pedig kártyázással üti el az időt a parton, a sportolás ugyanakkor csak minden negyediknek a programjában szerepel.

Koszosak a mosdók és a vécék a Balatonon

A legtöbb nyaraló szerint az utóbbi években nagyot javult a balatoni strandok színvonala, de a mosdók és zuhanyzók állapota több helyen még mindig csapnivaló. Koszosak a vécék a strandokon, vagy egyáltalán nincsenek. És inkább fizetnek a strandolásért, ha a mellékhelyiségek használhatók.

Íme, az 5 legnépszerűbb balatoni strand

  1. Siófok Aranypart Szabadstrand
  2. Siófok Nagystrand
  3. Balatonlelle Napfény Strandfürdő
  4. Siófok Ezüstpart Szabadstrand
  5. Balatonfüred Kisfaludy Strandfürdő
Íme, a legjobb balatoni strandok listája

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top