Utazás

Ezeket vidd magaddal a külföldi nyaralásra

Ha a mit vigyek magammal a külföldi nyaralásra kérdés jár a fejedben, a lehető legjobb helyen jársz. Összegyűjtöttük ugyanis a legfontosabb tudnivalókat, és persze azt is, mi mindenre lehet szükséged, ha külföldre utazol.

Könnyen lehet, hogy te is azok közé tartozol, akik szemöldöküket felhúzva azon morfondíroznak, mégis miért született ez a cikk. Merthogy nincs ember, aki ne tudná, mit vigyen magával a külföldi nyaralásra. Nos, máris bizonyítjuk, a leadben föltett kérdés nagyon is helytálló, hiszen nem is olyan egyszerű végiggondolni, mit is pakolj be a külföldi nyaralásra.

Amit mindenképpen vigyél magaddal a külföldi nyaralásra:

  • útlevél,
  • a célország fizetőeszköze,
  • bankkártya,
  • fogkrém, fogkefe,
  • fehérnemű,
  • fürdőruha,
  • kendő, sapka vagy kalap,
  • pólók, nadrágok, szoknyák, papucsok, cipők,
  • napszemüveg,
  • naptej,
  • üdítő, ásványvíz,
  • könyv, magazinok,
  • telefon, táblagép, esetleg laptop.

És ami még jól jöhet a külföldi nyaraláson

A felsorolt alapvető személyes és egyéb cuccokon túl szóba jöhet még jó néhány holmi. Ugyanakkor a skála igencsak széles lehet, attól függően hová és milyen eszközzel utazol, milyen szállást igényeltél, milyen hosszú a külföldi utazás, és milyen programokat terveztél magadnak.

Erre lesz még szükséged, ha szállodában töltöd a külföldi nyaralást

A szállodák – persze a csillagok számától is függően – jól fölszereltek, próbálják a vendégek igényét maximálisan kielégíteni. A leginkább hozzád illő európai nyaralás esetén a felsoroltakon kívül csomagolhatsz magadnak sampont, hajbalzsamot, hajkefét, csatokat, hajlakkot, ha a ragaszkodsz a jól bevált sajátodhoz. Azt ugyanis nem garantáljuk, hogy extra minőségű hajápolókkal látnak el, de akad erre is példa. Előbbi kettőt és tusfürdőt minden fürdőszobába kitesznek és pótolják, amint elfogy. Hajszárítót sem kell vinned, az a szobák felszereltségéhez tartozik. Fürdőköntös, törölközők, fürdőlepedők is rendelkezésedre állnak.

Európán kívüli nyaralás esetén vízumot nagy valószínűséggel be kell szerezned, és egzotikus nyaralás esetén könnyen előfordulhat, hogy néhány védőoltást is javasolnak az utazás előtt beadatni. Európán kívül érdemes utánaérdeklődni, hogy a csillagok milyen színvonalat jelölnek, mert kellemetlen meglepetésekbe futhatsz bele.

Ezeket vidd magaddal a külföldi nyaralásra

Ha panzióban foglaltad le a külföldi nyaralást

Nyugat-Európában a panziókkal, vendégházakkal sincs különösebb probléma, többnyire komfortosak, szépek, viszont jóval olcsóbbak a szállodáknál. Hasonlóan felszereltek, hajszárító viszont egyáltalán nem biztos, hogy szerepel a kínálatban. Fürdőköpenyre és strandtörölközőre se számíts, és inkább csak olcsóbb folyékony szappant találsz majd a fürdőszobában.

Ha apartmanban töltöd a külföldi nyaralást

A vidéki apartmanok is igencsak széles skálán mozognak. Éppen ezért a foglalást követően mindenképpen kérdezz rá a fölszereltségre. Gyakran előfordul, hogy ágyneműt, de legalábbis huzatot vinned kell magaddal. Törölközőt sem biztos, hogy kapsz, és szappanra sem igazán számíthatsz. Ugyanakkor mindennek az ellenkezőjébe is belefuthatsz, csodásan felszerelt apartmanban töltheted a nyaralásodat, ahol a kávéfőzőtől kezdve a mosogatógépen át a vasalódeszkáig mindent a rendelkezésedre bocsátanak, csak hogy jól érezd magad, és visszatérj jövőre is. Ugyanakkor előfordulhatnak rejtett költségek, mint például az ár nem tartalmazza a klímahasználatot, a takarítás díját. Kérdezz rá minderre, nehogy kellemetlen meglepetések érjenek.

Ha a kempingezésről szól a külföldi nyaralás

Hogy a kempingezés ne a lemondásról szóljon, mindent vigyél magaddal, amit föntebb fölsoroltunk, sőt gumimatrac sem árt, mert vélhetően csupán sátrat avagy sátorhelyet kapsz. Ugyan mindent megvásárolhatsz, ami otthon maradt, mégis nagyon sokat spórolhatsz, ha előre végiggondolod, mi mindenre lehet szükséged az emlékezetes és pihentető nyaraláshoz.

Ezeket vidd magaddal a külföldi nyaralásra

A programok is módosíthatják, hogy mi mindent vigyél magaddal a külföldi nyaralásra

Ha a külföldi utazás arról szól, hogy egész nap a tengerparton nyújtózol és élvezed a napsütést, akkor a többflakonnyi naptejen – lehetőleg 30+ faktor – kívül nem sok egyéb dolgot kell a bőröndbe csomagolnod. Bár az utazás élménye szexibbé és gazdagabbá varázsol, ha a tengerpart helyett kirándulsz, várost nézel, a túrafelszerelés kihagyhatatlan. Múzeumokba, templomokba spagettipántos trikócskában, miniszoknyában valószínűleg nem engednek be, és a szállodák is elvárják a vacsorához illő öltözéket. Érdemes tehát erre is gondolni.

További külföldi nyaralás témájában írt cikk az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top