Utazás

Hova is utazzunk?

Nem mindenki arra vágyik, hogy szabadságát zsúfolt és forró nyaralóhelyeken töltse.
Hova is utazzunk?

De milyen új lehetőségeink vannak, ha kicsit itthon, kicsit a szomszédoknál is szeretnénk barangolni, vagy ha úgy tartja kedvünk, el tudjunk menni egy erdei kerékpártúra után wellnessezni? Az Őrség kapujában, a Rába-vidék mesés erdeinek, a magyar–osztrák–szlovén határ találkozásánál, Szentgotthárdon megtalálod!

A Gotthard Therme Hotel & Conference többet kínál számodra, mint amit egy négycsillagos szállodától elvársz. Közvetlen átjárással elérhető a Termálpark, melynek üvegkupolája alatt egyedülálló mediterrán hangulat vár: pálmafák, egzotikus növények között hatalmas vízfelület, különleges csúszdák, pezsgőfürdők, szaunák, és persze minden kényeztetés, ami szükséges a pihenéshez.

Hova is utazzunk?

A hangulatos étterem kertre nyíló teraszán biztosan megtalálod a kedvedre valót, hiszen válogathatsz a frissen készített regionális, magyar és nemzetközi specialitásokból összeállított fogásokból.

Ha szeretnéd felfedezni a környéket, számos lehetőség közül választhatsz.

Az Őrség és a Rába-vidék egyedi hangulata, sokszínűsége kellemes és tartalmas időtöltést ígér a legkülönfélébb érdeklődési körűek és korúak számára. A mesekönyvet idéző szelíd dombvidéken fenyvesek és bükkösök, virágos rétek, üde zöld legelők váltakoznak, a völgyek mélyén tiszta vizű patakok csordogálnak.

Hova is utazzunk?

A zátonyok és a vízbe dőlt fák között vadul hol rohanó, máshol csendesen kanyargó Rába rendkívül változatos. Izgalmas túrákon vehettek részt hazánk egyetlen “vad”-vizén, mely millió éles és enyhébb kanyart ír le. Mindenképpen csak profi túravezetés mellett ajánlott!
Autóval érdemes ellátogatnotok a felsőlendvai (Grad) várhoz, melyet Szlovénia területén a legnagyobb várépületként tartanak számon. Szobáinak száma egykor azonos volt az év napjainak számával. A másik szomszéd felé is érdemes egy kitérőt tenni. A güssingi vár egy régen kialudt vulkáni kúpon áll.  Az ősi épület hatalmas bástyáival és tornyaival büszkén emelkedik a táj fölé, már messziről mutatja az utat.

Hova is utazzunk?

Ha kisgyerek is van a családban, menjetek el Mühlgrabenbe. A Meseerdő állomásain jeleneteket láthattok többek között a Piroska és a farkasból, a Holle anyóból, az Ali baba és a negyven rablóból, a Jancsi és Juliskából és a Brémai muzsikusokból.

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top