Utazás

Napokon belül kirepül a cuki rétisasfióka

Napokon belül kirepülhet az a rétisasfióka, melynek apját még május elején mérgezték meg. A kis fióka a nemzeti park szakembereinek hathatós közreműködésével szerencsésen fölcseperedett, és már nagyon várja, hogy elhagyhassa fészkét. Íme.

Nagyra nőtt és megerősödve várja, hogy kirepülhessen a fészekből a Duna–Dráva Nemzeti Park rétisas fiókája. Nem indult könnyen az élete, hiszen ahogyan arról beszámoltunk, apját megmérgezték. Szerencsére mégis egészségben fölcseperedett, és készen áll az önálló életre.

A rétisasfiókák táplálása csöppet sem egyszerű feladat, hiszen leginkább a hím vállalja magára ezt a feladatot. Ez esetben pedig a tojónak időre volt szüksége, mire átvette a családfenntartó szerepét. A táplálásban és a fióka gondozásában a nemzeti park szakemberei is segédkeztek.

A rétisasfiókák nagyjából 10 hetes korukban hagyják el a fészket, így a kis rétisas, Egyetlenke napokon belül elrepülhet, és a fészek üresen marad. A kirepült fiókák ugyanakkor még hónapokig a fészek közelében, a szüleikkel múlatják az időt, hogy aztán a levegő uraivá válhassanak.

Pillants bele a rétisasfészekbe, hátha megláthatod, amint kirepül a fióka

 

(Duna–Dráva Nemzeti Park)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top