Utazás

Beveszik a magyarok Horvátországot – ennyire vágyunk a tengerpartra

Tovább nőtt a magyar turisták száma Horvátországban. Vajon te is ott nyaralsz majd? Nem lepődnénk meg.

Mi jut eszedbe Horvátországról? Gyönyörű tengerpart, horvát riviéra, strandok, a mesés nemzeti park, esetleg a különleges ételek? Bármire gondolj is, úgy tűnik, bejön neked is a hely. Vagy ha nem neked, akkor a szomszédodnak vagy a sarkon lakó Józsiéknak. Ugyanis a számok azt mutatják, hogy mi, magyarok egyre többször megyünk Horvátországba.

Beveszik a magyarok Horvátországot - neked is bejön a tengerparti hangulat?

A legfrissebb kutatásokból kiderült, hogy januártól április végéig a múlt év első négy hónapjához képest 6,9 százalékkal több, 967 ezer külföldi turista kereste fel az országot. Közülük 14 ezer volt magyar, a létszámunk átlagon felüli, ugyanis 7,4 százalékkal nőtt. Sőt mi magyar turisták 19,7 százalékkal több időt maradunk Horvátországban. Már tavaly is 465 ezer magyar vendég járt ott, 16,8 százalékkal több, mint 2014-ben a Világgazdaság szerint.

Beveszik a magyarok Horvátországot - neked is bejön a tengerparti hangulat?

Soha ennyi magyar nem kereste még fel az országot a horvátok 20 éves története során. A magyar turisták viszont a költekezési listán csupán a 7. helyen állnak – nem is értjük, miért…

Beveszik a magyarok Horvátországot - neked is bejön a tengerparti hangulat?

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top