Utazás

Tűzgömb húzott át Magyarország felett – többen is látták

Különleges égi jelenségnek lehettünk szemtanúi. 3-4 másodpercig látható tűzgömböt lehetett megfigyelni kedd este. Akik látták, így számoltak be a csodaszép látványról.

Kedd este negyed 10 után, 21:17–18 perc magasságában fényes meteor volt megfigyelhető az égbolton – írja az Időkép.

Van, aki így számolt be a ritka égi jelenségről: “Az égbolt alsó felében egy egyre erősödő, nem túl gyorsan haladó, zöldeskék színű fényes pontra lettem figyelmes, ami pár másodperc múlva el is sötétült.” Míg más így írta le: “Olyan volt, mint egy hullócsillag, csak sokkal közelebb volt és fényes, szinte szikrázott.

 “A mag egy nagyon fényes, fehéren világító csillagszerű objektum volt. Látszólagos átmérője akkora volt, mint egy egy 5 forintos 4 méter távolságból. Csóvája narancssárga színű volt. Útja során szemmel láthatóan darabok váltak le róla, amik rövid idő után el is tűntek”; “Pécsett csodaszépen volt látható! Jó látvány volt! Én kívántam!”; “Szentesen a strandon voltam nagyon lelassult és kisebb darabokra hullva kihunyt a fénye!” – ilyen és ehhez hasonló olvasói beszámolók érkeztek az Időkép Facebook-oldalára.

Ti is láttátok?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top