Utazás

A balatoni gigapontyot másodszor is kifogták – fotó

Ilyen még sosem fordult elő a balatoni horgásztörténelemben! A brutál nagy tükörponty – melyet hivatalosan visszafogtak – két év alatt alig hízott.

Másodszor is kifogták az óriási pontyot a Balatonból – írja a sonline.hu. “Várható volt, hogy előbb-utóbb elő fog kerülni olyan nagy hal, melyet már a múltban kifogtak egyszer” – mondta Tulipán Tibor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászturisztikai menedzsere. A tükrös ponty súlyban nem sokat gyarapodott, mondhatni stagnált a megfogások közti időszakban, azaz 2014 és 2016 között: mindkét alkalommal 19 kilogrammal mérlegelték.

A pontyot először 2014. szeptember közepén fogta ki Bihari Attila Balatonberény partjainál, a csali saját készítésű halas bojli volt. Másodszor, a napokban Karvas Gábor fogta ki, ugyancsak bojlis módszerrel.

A farkán látható bevágás, illetve a kopoltyúfedő felső része mellett található nagy pikkely egyértelműen beazonosította a halat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top