Utazás

Tüntettek az Erzsébet téri óriáskerék ellen

Környékbeli lakók egy csoportja azért demonstrált, hogy ne legyen többé óriáskerék az Erzsébet téren, ugyanis zavarja őket.

A  Civil Önszerveződés az Élhető Belvárosért nevű szervezet demonstrációt szervezett kedden, mivel elegük van abból, hogy az Erzsébet teret és környékét kisajátították a bulizók és a turisták. A Sziget Eye óriáskereket pedig egyáltalán nem látják szívesen a téren – számol be a Népszabadság.

A környékbeli lakók szerint az óriáskerék működése zaj- és fényszennyezéssel jár, kabinjaiból pediga turisták beláthatnak és be is fotózhatnak róla a környező lakó- és irodaépületek, szállodák ablakain.

Tüntettek az Erzsébet téri óriáskerék és a bulizók ellen

A civilek azt szeretnék elérni, hogy az óriáskereket többé ne állíthassák fel az Erzsébet téren.“Az óriáskerék fő célja a Sziget Fesztivál népszerűsítése, reklámozása, és ezt a környék lakói fizetik meg. Mi azt gondoljuk, hogy a Sziget Fesztivál maradjon a Szigeten, és ne terjeszkedjen tovább a Belváros területe felé” – olvasható a közleményükben.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top