Utazás

Budapesten a legjobb lakni, de itt sem minden kerületben

Egy országos felmérés szerint Budapesten a legjobb élni. Persze azért a fővárosról sem mondható el, hogy valamennyi kerületében rózsás lenne az élet. Az ugyanakkor biztos, a belvárosi kerületek és a hegyvidék a legnépszerűbb.

A fővárosban az I, II., V., VI. és XII. kerületetekben, míg a vidéki nagyvárosok közül leginkább Pécsett, Szegeden és Debrecenben a legjobb lakni, élni – derült ki az Otthon Centrum felméréséből. Az “életminőség-indikátor” az egészségügyi ellátás, az oktatási és munkahelyi körülmények, az ingatlanárak alapján rangsorolja Budapest kerületeit és a vidéki városokat.

Az Otthon Centrum felméréséből kiderült, a minőségi mutatók alapján a budapesti kerületek az abszolút nyertesek, hiszen az első tizennégy helyet a budapesti kerületek valamelyike foglalja el. Az említett vidéki nagyvárosok mellett Tiszaújváros található az élmezőnyben, amely elsősorban a helyben dolgozók és a körzeti orvosok magasabb arányának köszönheti kiváló pozícióját.

Az ingatlanárak tekintetében alig változik a helyzet, hiszen az az életminőségi mutatókra komoly hatást gyakorol. Az ingatlanárak tehát tovább erősítik a főváros kiemelt pozícióit, ezzel szemben néhány vidéki város – mint Miskolc, Békéscsaba, Zalaegerszeg – esetében az életminőségi mutatókhoz képest az ingatlanárak még alacsonyabb értéket is mutatnak – írja a Világgazdaság.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top