Utazás

A hétvégére betör a hideg

Ma még örülhetünk a napsütésnek és a jó időnek, de hétvégére sajnos jön a szél, az eső és a lehűlés.

Csütörtökön szinte országszerte zavartalanul napos, csapadékmentes idő várható, leginkább a Tiszántúlon képződhet csak kevés gomolyfelhő napközben. A Nyugat-Dunántúlon, illetve északkeleten megélénkül helyenként a délnyugati, déli szél. A hőmérséklet délután 15 és 20 fok között várható. Késő estére 11 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken eleinte gyengén felhős idő várható sok napsütéssel, majd napközben délnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Estig nem várható csapadék. A délnyugati szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között alakul, elsősorban északkeleten lehet talaj menti fagy. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között alakul.

Szombat délelőtt még változóan, a déli óráktól azonban már többnyire erősen felhős lesz az ég. Délelőtt is eshet néhol, de a nap második felében nyugat felől már egyre többfelé valószínű eső, zápor. A délnyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5, 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul, keleten lesz a melegebb.

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, de nyugaton lehetnek átmeneti felszakadozások. Napközben nyugat felől megszűnik a a csapadék, de a Tiszántúlon még este is eshet az eső. Az északi szél nagy területen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7, 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 16 fok között alakul.

II. Erzsébet brit királynő ma 90 éves, ma egész nap őt ünnepeljük. A szeles, csapadékos időnek feltehetőleg ő sem örülne.

Hétvégére jön a hidegfront

(via Híradó)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top