Utazás

A Föld napja: szuper programok az Állatkertben

Április 22-én lesz a Föld napja, ez alkalomból A Fővárosi Állat- és Növénykert programok sokaságával várja az érdeklődőket a a szerdától vasárnapig tartó Föld Fesztiválon.

 Hamarosan itt a Föld napja, amit a budapesti állatkertben egy egész fesztivállal ünnepelnek. Ez már hagyomány, hiszen idén nyolcadik éve rendezik meg. Természetesen az állatoké, a természeté és a természetvédelemé lesz a főszerep.

Mi az a Föld Fesztivál és kik vesznek részt rajta?

A fesztivál lényegében a Föld napjának öt napon át tartó rendezvénnyé való kibővítése, amelyet ebben a formában 2008 óta rendeznek meg a városligeti intézményben. Az Állatkert, valamint az általa létrehozott Magyar Madármentők Alapítvány mellett több partnerszervezet is részt vesz a fesztiválon. Például a Duna-Ipoly Nemzeti Park, a FÖRI Természetvédelmi Őrszolgálata, az ELTE Konfuciusz Intézet, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége, a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület, a Magyar Természetjáró Szövetség, az Excelsior Hegymászó Sportegyesület, a Gemenc ZRt. és több más szervezet.

Milyen programok lesznek a Föld Fesztiválján?

Az Állatkert szokásos látnivalói és főszezoni kínálata mellett a Föld napi programsorozat öt napján 10 és 16 óra között tizenhárom helyszínen lesznek a fesztiválhoz kapcsolódó programok és bemutatók. Többek között mentett állatokkal, illetve az állatmentéssel, gyakorlati madárvédelemmel, valamint az ásványok csodálatos világával is megismerkedhet a közönség, de lesz játszóház, ki lehet próbálni a hegymászást és a sziklaereszkedést a Nagyszikla oldalában, sőt, még a kínai kalligráfia világába is elkalandozhatnak az érdeklődők. Hétvégén a kínálat további hét programmal egészül ki, lesz állatkerti vetélkedő, könyvbemutató és művészetpedagógiai foglalkozás is.

Szerdától látogatható az állatkerti Barlangteremben a Vadlovak az őskorból című fotókiállítás is, amely Korbely Attila, Ozogány Katalin és Sándor István fényképfelvételei segítségével kalauzolja el a látogatókat az ázsiai vadlovak világába.

Részletes program az állatkert honlapján
Részletes program az állatkert honlapján

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top