Utazás

Váratlan fordulat a mai időjárásban

Szerdán este hidegfront érte el hazánkat, amelynek hatására csütörtökön szeles, hűvös, esős időjárásra kell számítani. Zivatarok idején a széllökések 65 km/órásra erősödhetnek.

Szerda este hullámzó front érte el a Kárpát-medencét, amely kelet felé haladva önálló ciklonná fejlődött. Ennek hátoldalán csütörtökön hűvös levegő áramlik hazánk térségébe, ezért az előző napokhoz képest jóval hűvösebb, esős, szeles, időjárásra számíthatunk.

Napközben többfelé alakulhatnak zivatarok, nagyobb eséllyel az ország északkeleti felében élők számíthatnak csapadékra. A zivatarok mellé 55-65 km/órás széllökések is társulhatnak.

A gyakran változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap, délelőtt inkább az Alföldön, délután a Dunántúlon látszik erre nagyobb esély. A délnyugati megyék kivételével sokfelé megerősödik, több helyen viharossá is fokozódik az északnyugati, nyugati szél. A csúcshőmérséklet jellemzően 13-18 fok között várható, a Tiszántúlon még 19-20 fokig is emelkedhet a levegő hőmérséklete. Késő estére 9-14 fok közé esik vissza a hőmérők higanyszála.

Csütörtökön hidegfronti hatással kell számolniuk az erre érzékenyeknek. Sokaknál fordulhat elő fejfájás, migrén, szédülés. Erősödhetnek a reumatikus és az ízületi fájdalmak. Ingadozhat a vérnyomás. Hosszabbá válhat a reakcióidő – írja az Országos Meteorológia Szolgálat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top