Utazás

Búvártól kért segítséget a bajba jutott delfin – videó

A delfin felismerte, hogy nem boldogul segítség nélkül, ezért odaúszott egy búvárhoz, aki azonnal segített a bajba jutott állaton.

Egy a bőrébe akadt horoggal és zsinórtól összegabalyodott uszonnyal ez a delfin rájött, hogy segítség nélkül nem fog tudni kiszabadulni az elhagyott horgászfelszerelés fogságából. Szerencséjére épp a közelében talált egy búvárt, akitől segítséget kérhetett.

Búvártól kért segítséget a bajba jutott delfin - videó

Keller Laros és búvártársa 2013-ban készítették ezt a felvételt, mikor Hawaii partjainál búvárkodtak. A videón jól látszik, hogy a delfin a semmiből úszik oda Laroshoz, és körbefordul, hogy megmutassa, hol szorul kiszabadításra. A búvár a horgot puszta kézzel kiszedte, a zsinórhoz azonban már ollóra volt szüksége. A delfin azonban türelmesen megvárta, hogy az olló segítségével levágja róla a kötelet, majd mikor sikerült, továbbúszott. A férfi már több tengeri állatot, például teknősöket, szabadított ki, de azt mondja, ez volt az első alkalom, hogy egy delfin kért tőle segítséget.

Búvártól kért segítséget a bajba jutott delfin - videó

A teljes felvételt itt nézheted meg:

Forrás: The Dodo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top