Utazás

Változékony időjárásra számíthatunk a héten, de szerdán 25 fok is lehet

A szeszélyes április ezen a héten sem hazudtolja meg magát. Továbbra is változékony, többnyire felhős, hűvös, szeles időjárásra számíthatunk. Szép tavaszi napos időre inkább csak a hét első felében, ekkor viszont akár 25 fokig is melegedhet a levegő hőmérséklete.

Hétfőn még az ország nagyobb részén felhős vagy erősen felhős időre számíthatunk, néhol rövidebb időre kisüthet a nap. Jelentősebb mennyiségű csapadék nem várható, a Dunától keletre ugyanakkor helyenként kisebb záporok is előfordulhatnak. A legalacsonyabb hőmérséklet hétfőn 4-11 fok között valószínű, a legmelegebb órákban a hőmérők higanyszála elérheti a 15-20 fokot. Nyugaton lesz hűvösebb, a Tiszántúlon élők számíthatnak melegebbre.

Kedden már az ország nagyobb felén bújik ki a nap, és napos időjárásra van kilátás. Északkeleten ugyanakkor felhősebb lehet az ég, ezeken a területeken záporeső is előfordulhat. A Dunántúl déli felén többfelé megerősödik a szél is. A legalacsonyabb hőmérsékletek 4-10 fok, míg a legmagasabbak 17-23 fok között várható.

Szerdán reggel gyengén felhős időre ébredünk az előrejelzés szerint, a délelőtti órákban a nap is kisüthet, késő délután és az esti órákban ugyanakkor már elszórtan záporra, zivatarra is számítani lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-11, a legmagasabb pedig 20-25 fok között alakul szerdán.

Csütörtökön várható a hét egyik legzordabb napja az időjárás szempontjából. Többfelé várható záporeső, keleten zivatar is kialakulhat, emellett a szél is erős, sok helyütt viharos lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-13, a legmagasabb 14-20 fok között alakul.

Pénteken már jóval kevesebb felhőt látunk az égen, az előző naphoz képest kifejezetten szép tavaszi idő várható, már csupán helyenként fordulhat elő záporeső, és a szél is csak itt-ott erősödik meg. A leghidegebb órákban 4-9 fok lehet, míg napközben 16-22 fokig melegszik a levegő hőmérséklete.

Szombaton végre több órára kisüt a nap, ugyanakkor tavaszi zápor, sőt helyenként zivatar is kialakulhat. Zivatarok közelében megerősödik a szél is. A hőmérsékletek szombaton 6-11 és 15-22 fok között valószínűsíthető.

Vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett elszórtan számíthatunk záporra, zivatarra. A leghidegebb órákban 7-12 fok valószínűsíthető, míg napközben a levegő hőmérséklete 14-21 fokig kúszik fel – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top