Utazás

Gyökeres változás jön ma az időjárásban

Vége a korai nyárnak. Csütörtök délutántól fokozatos lehűlés várható, hétvégére jelentősen visszaesik a hőmérséklet.

A hét második felében sajnos már nem élvezhetjük a korán érkezett nyári időt. Egyre hűvösebb lesz.

Csütörtökön az előző napokhoz képest már nedvesebb labilisabb légtömegek érkeznek térségünkbe, erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, és főként délutántól számíthatunk szórványosan záporok, zivatarok kialakulására. Még marad a meleg idő, délután 20-27 fok közé melegszik a levegő, továbbra is délkeleten lesz melegebb, északnyugaton hűvösebb.

Pénteken már a felhőké lesz a főszerep, délnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, elszórtan zivatar. Megosztott lesz a hőmérséklet: a nyugati tájakra megerősödő északi széllel már jóval hidegebb levegő érkezik, itt 15 fok körül maradnak a maximumok, keleten, északkeleten még 24-25 fok is lehet.

Hétvégére országszerte jelentősen visszaesik a hőmérséklet, délutánonként jellemzően 12-19 fokra van kilátás. A gyakran szeles időben szombaton még többfelé – elsősorban az ország keleti, északkeleti felén – valószínű eső, zápor, helyenként zivatar, vasárnap már egyre kevesebb helyen fordulhat elő kisebb eső, zápor – írja az időkép.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top