Utazás

Ahol már börtönnel büntetik a séta közbeni mobilozást

Ha az Egyesült Államokban jársz, vigyázz, hol kapod elő az utcán a mobilod: több államban ugyanis komoly büntetésre számíthat az, aki a zebrán nyomkodja a telefonját.

 Az okostelefonok elterjedésével a türelem egyre inkább kikopik a szótárunkból. Ha le akarjuk csekkolni a Facebook-falunkat, el akarjuk olvasni az e-mailjeinket, vagy megosztanánk egy képet a barátainkkal, egy percet sem várva kihasználjuk az okostelefon és a mobilinternet nyújtotta korlátlan lehetőségeket – bárhol is vagyunk éppen. Csakhogy az okostelefonok számának növekedésével arányosan a gyalogosbalesetek száma is nőtt.

Börtönbe is kerülhet, aki a mobilját nyomogatja a zebrán New Jersey-ben
“Figyelj oda séta közben. A Facebook-állapotod frissítése várhat.”

 És most nem arra gondolunk, amikor összeütközünk a szembejövővel, vagy nekimegyünk a kukának, mert csak a mobilunkra koncentrálunk: míg 2005-ben az USA-ban történt összes halálesetek 11%-a érintette a gyalogosokat, ez a szám 2014-ben már 15%-ra ugrott.

Egy New Jersey-i képviselőnő ezért azon munkálkodik, hogy Hawaii, Arkansas, New York, Illinois és Nevada államok után, New Jersey államban is legyen tilos a telefont nyomkodva közlekedni a gyalogátkelőkön. Aki mégis megteszi, az 50 dolláros bírságra vagy 15 nap börtönre számíthat. 

Még több cikk az okostelefonok hatásáról az NLCafén:

Forrás: Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top