Utazás

Budapesti közterületeket nevezhetnek el Göncz Árpádról és Mádl Ferencről

Göncz Árpádról városközpontot nevezhetnek el, míg Mádl Ferencről a főváros egyik jelentős közlekedési útvonalát.

A Bagdy Gábor és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettesek által jegyzett előterjesztésben az olvasható: a XIII. kerületi önkormányzat kezdeményezte, hogy egy új városrész viselje Göncz Árpád nevét, hívják “Göncz Árpád városközpontnak”. A városrész az Angyalföld és Vizafogó városrészek területének átalakításával, a Váci út és a Róbert Károly körút kereszteződésének környékén jönne létre.

Budapesti közterületeket nevezhetnek el Göncz Árpádról és Mádl Ferencről

Mádl Ferencnek az I., a XI. és a XII. kerületeken áthúzódó, jelentős közlekedési útvonalnak számító Hegyalja út átnevezésével javasolnak emléket állítani. A Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán dönthet az ügyben.

A Nyugati teret nem nevezték át

Mint ismeretes, Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció parlamenti és fővárosi képviselője tavaly ősszel javaslatot tett, hogy Göncz Árpádról nevezzék el a Nyugati teret, ám ezt a közgyűlés nem szavazta meg. Tarlós István főpolgármester ugyanakkor ígéretet tett arra, hogy kiválasztanak majd egy végleges közterületet, melyet elneveznek majd Göncz Árpád volt köztársasági elnökről.

Budaörs önkormányzata viszont már tavaly novemberben megszavazta, hogy a Városháza melletti, a Bibó térre vezető utcát Göncz Árpád néhai köztársasági elnökről nevezzék el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top