Utazás

Több mint 120 repülőjáratot töröltek egy szoftverhiba miatt

A légiirányítás számítógépei miatt több mint 50 reptéren állt meg az élet Japánban, a tegnapi nap során, amikor a szigetország nemzeti légitársaságának beléptetőrendszere összeomlott.

 A Japan Times értesülései szerint az All Nippon Airways (ANA) számítógépei helyi idő szerint 8:20-kor omlottak össze. A probléma minden olyan repülőteret érintett, ahonnan ANA járatok indultak, vagy ahova érkeztek. A legrosszabb helyzet a tokiói Haneda International területén alakult ki.

A szoftverhiba miatt az ANA több mint 120 belföldi járatot törölt, ez mintegy 16 000 utast érintett az ország 50 légikikötőjében. A cég közlése szerint a hiba érintette a check-in adatokat, az ülőhelyek kiosztását, a foglalásokat és az online kifizetéseket.

Négy kisebb helyi légitársaság (a Starflyer, az Airdo, a Solaseed Air és az Ibex Airlines) ugyanazt a rendszert használja, mint az ANA, ezért a hiba ezeknek a cégeknek az utasait is érintette.

További cikkek légi közlekedésről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top