Utazás

Spanyolországi buszbaleset: elaludhatott a sofőr

Egy, a buszon utazó 23 éves holland diák úgy emlékszik, hogy a jármű az ütközés előtt már nem egyenesen, hanem cikkcakkban haladt.

 A nyomozás elsődleges adatai szerint a sofőr elaludhatott a volánnál, emiatt következhetett be az a súlyos buszbaleset vasárnap hajnalban az északkelet-spanyolországi Tarragona közelében, amelyben 13 külföldi egyetemista vesztette életét, és 44-en megsérültek, köztük egy magyar diák is könnyebben – közölte a spanyol sajtó hétfőn. A buszbaleset körülményei és a soför baleset után elhangzott szavai is ezt támasztják alá.

“Sajnálom, elaludtam” – a La Razón című napilap szerint ezt ismételgette a buszvezető a baleset helyszínére kiérkező mentősöknek. Az El País című napilapnak nyilatkozó, a buszon utazó 23 éves holland diák úgy emlékszik, hogy a jármű az ütközés előtt már nem egyenesen, hanem cikkcakkban haladt. Mivel a baleset kora reggel történt, a fiatalok többsége aludt az utazás alatt.

Katalóniában kétnapos gyászt rendeltek el a tragédia miatt. Az Universitat de Barcelona főépületének aulájában pedig már az este kegyeleti helyet rendeztek be, ahol bárki kifejezheti az együttérzését. Már az este rengetegen érkeztek megrendülten, nemcsak tanulók, az egyetemek és a város elöljárói, hanem helyi lakosok is, és virágokat, mécseseket helyeztek el az áldozatok emlékére. Délben ötperces néma főhajtással emlékeznek rájuk.

Más vídeos en Antena3

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top