Utazás

Illegálisan fotózott Észak-Koreában egy lengyel fotós

Michal Huniewicz nemrég a világtól csaknem teljesen elzárt Észak-Koreában járt. Az országban a külföldiek csak helyi kísérővel utazhatnak, aki szigorúan megszabja, hogy mit szabad, és mit nem szabad csinálniuk. Bár fotózni csak korlátozottan lehet, a lengyel fotós készített pár képet akkor is, amikor kísérője nem figyelt oda.

Michal Huniewicz Facebook-oldalán és hivatalos weboldalán is közzétette a képeket. Arról nincs információ, hogy a jövőben is beengedik-e még Észak-Koreába.

Indul az utazás. Balra Észak-Korea, jobbra Kína.

 

Éjszaka még látványosabb Észak-Korea és Kína között a különbség

 

Az észak-koreaiaknak a belföldi utazáshoz is engedély kell.

 

Észak-koreai katonák

 

Vasúti átjáró Észak-Koreában

 

Érkezés a fővárosba. Ezek a férfiak emberi ürüléket árulnak trágyaként.

 

Érkezés Phenjan főpályaudvarára. A fotós szerint aznap nem érkezett, és nem is indult több vonat, ezért a jól öltözött járókelők valószínűleg statiszták.

 

Phenjanban nincs szemét, és mindenhol tisztaság van. Majdnem mindenhol…

 

Phenjani életkép

 

A forgalom minimális, a rezsim felügyelői azonban nem engedik a külföldieket sehova egyedül, azzal az indokkal, hogy nehogy közlekedési baleset érje őket.

 

Kilátás a Yanggakdo Hotelből

 

A szállodának hivatalosan nincs 5. emelete, oda csak lépcsőn lehet eljutni.

 

Brutalista stílusú építészet Phenjanban

 

A phenjani polgárok kivételezett helyzetben vannak. Nekik mindennap egy speciális kitűzőt kell viselniük, ami kereskedelmi forgalomban nem kapható.

 További cikkek Észak-Koreáról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.