Utazás

Már most készítsd fel a bőröd a nyárra!

Ha bőrgyógyászati beavatkozásra készülsz, ne halogasd tovább!

A hajszálerek, ráncok, pigmentfoltok, anyajegyek eltüntetése érdekében sokan választják a különféle lézeres vagy egyéb, például hámlasztásos kezeléseket, ezek hatására azonban a bőr egy ideig nagyon érzékeny lesz. A friss bőrfelszín pigmenttartalma eltér a kezelés által nem érintett felületétől, ezért erős sugárzás hatására foltok jelenhetnek meg. A következő hetekben azonban még bátran elvégeztethetjük ezeket a beavatkozásokat, az UV-index ugyanis még alacsony, a napsütés nagyon jólesik a közérzetünknek, de az UV-tartalom még nem erős. Ez azt jelenti, hogy a meleg napsütéses idő ellenére sem kell tartani leégéstől, mert még nincs igazi ereje a napnak, ami épp megfelelő a bőrfelület újjáépüléséhez.

Most érdemes túlesni a bőrgyógyászati beavatkozásokon
A nagy meleg és erős napsugárzás előtt érdemes túlesni a bőrgyógyászati beavatkozásokon

A lézeres beavatkozásokat napbarnított bőrön egyébként nem is érdemes elvégezni, mert a lézer energiáját ilyenkor nem a megváltoztatni kívánt felület nyeli el, hanem mellékhatásként erős gyulladás keletkezik.

Az anyajegyeket is célszerű most megnézetni bőrgyógyásszal, és ha indokolt valamelyiknek az eltávolítása, akkor jobb ezen is túlesni tavasszal. Műtét után ugyanis kötést kell viselni, és egy ideig mosakodni sem szabad, ezek elviselése sokkal kellemetlenebb a hőségben, mint most.

Forrás: Semmelweis Egyetem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top